La Diputació ha programat activitats en el Castell de Peníscola que atrauran a més de 150.000 persones

El Festival de Teatre Clàssic, que puja el teló este cap de setmana, és l'estrela entre el mig centenar d'esdeveniments previstos

Castell Estiu Peníscola
Actualitat Valenciana

La Diputació de Castelló ha programat una intensa activitat cultural i turística aquest estiu al Castell de Peníscola amb l’objectiu que siga un reclam nacional que atraga a més de 150.000 visitants entre juliol i setembre. La important inversió feta tant per a restaurar aquest símbol patrimonial de la província com per a programar esdeveniments de primer nivell ajudaran al fet que aquest siga un estiu de rècord en el qual a visitants es refereix.

De fet, el Festival de Teatre Clàssic, amb una programació feta per a competir amb els més grans, els festivals de Mèrida i Almagro, serà l’epicentre d’una programació que inclou tant teatre de primer nivell nacional, òpera, música de cambra, concerts, exposicions i visites teatralitzades.

PublicitatRovira  

Vicent Sales, ha assegurat que “hem invertit molt de punt per a valorar l’històric monument, com per a programar una agenda d’activitats culturals que potencie el Castell de Peníscola com un referent nacional que ajude a dinamitzar el turisme provincial”. Gràcies a això, Sales ha informat que “enguany estem convençuts que superarem per primera vegada els 150.000 visitants entre els mesos de juliol, agost i setembre”.

Cal recordar que la inversió acumulada al castell, parc i far de Peníscola fins hui és d’una mica més de 2,2 milions d’euros, dins d’un intens programa de restauració que encara està en marxa. A més del XXI Festival de Teatre Clàssic, el Castell de Peníscola també acollirà aquest estiu l’II Festival d’Opera, el Festival de Música Antiga i Barroca, el Cicle de Concerts de Música Clàssica, concerts de tot tipus i visites teatralitzades, entre altres activitats.

Tota la programació i entrades en la web del castell
La Diputació de Castelló està decidida a impulsar el potencial turístic del Castell de Peníscola, al que està contribuint l’activació de la nova pàgina web (castillodepeniscola.dipcas.es) i l’aplicació per a dispositius mòbils (App) amb tal de visibilitzar millor les virtuts del monument, enriquir la seua visita i facilitar la compra d’entrades online a tots els interessats a visitar-ho sense necessitat de fer cues.

A més de la informació d’horaris i obertures, la pàgina desplega una introducció als 700 anys d’història del Castell posant l’accent principalment en els seus constructors i en el seu més il·lustre inquilí, informació de cadascuna de les sales que poden visitar-se, l’agenda d’esdeveniments culturals, un vídeo amb espectaculars imatges de la fortalesa i una galeria de fotos que permetran al visitant preparar la seua visita.

A més, la pàgina ofereix la possibilitat d’adquirir les entrades de forma online, la qual cosa agilita l’entrada i ofereix una millor experiència al visitant que en els dies punta d’estiu patien les molèsties de les cues per a la compra d’entrades.

Fer de la visita al Castell tota una experiència
L’enriquiment a la visita del Castell és una altra de les claus més importants de la posada en marxa d’estes noves eines. Així, s’ha posat en marxa l’àudio guia del Castell i els Jardins a través d’App en les plataformes AppStore i GooglePlay que permeten al visitant, de forma gratuïta, la descàrrega de la informació històrica de cadascuna de les sales, en castellà, valencià, anglés, francés i alemany.

“D’esta forma i a través de qualsevol dispositiu mòbil el visitant pot llegir o escoltar la història de cadascun dels 40 punts visitables del recorregut”, ha indicat Sales.
La Diputació a més ha posat a la disposició del visitant un punt wifi, també gratuït, per a la descàrrega de l’aplicació per a aquells visitants que no hagen efectuat esta amb antelació o no disposen de cobertura de dades en el seu dispositiu.

Cal assenyalar que aquest servei no substituirà a les visites guiades tradicionals que es duen a terme normalment durant els mesos d’estiu sinó que les complementa, veient-se, a més reforçat per les visites guiades teatralitzades que a manera de xicoteta representació mostraran als visitants xicotetes escenes del que va poder ser la vida diària dels habitants del Castell i el calendari del qual de representacions pot consultar-se en l’agenda de la pàgina web.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada