Diputació demana a la Generalitat que coordine a Sanitat, Agricultura i Medi Ambient per a millorar el tractament contra els mosquits

Mario García ha traslladat la preocupació dels ajuntaments pel repunt de la plaga al director territorial de Presidència

MOSQUITOS
Actualitat Valenciana
Publicitat

La Diputació de Castelló ha traslladat a la Generalitat la preocupació dels ajuntaments davant la proliferació de la plaga de mosquits i li ha sol·licitat que convoque una reunió entre les diputacions i les conselleries de Sanitat, Agricultura i Medi Ambient per a coordinar millor els tractaments.

Així li ho ha traslladat aquest matí el diputat de Sostenibilitat, Mario García, al director territorial de Presidència, Adolf Sanmartín. Durant la reunió que han mantingut aquest matí. Esta trobada convocada a petició del Govern Provincial, s’ha produït després de constatar els problemes de coordinació i d’eficàcia en els tractaments contra els mosquits, que depenen dels mateixos municipis i la Generalitat.

PublicitatRovira  

En esta reunió, Mario García també ha instat a la Generalitat a “realitzar un treball amb Tragsa perquè en els moments de repunt reforcen el servei i donen suport als ajuntaments. Sabem que esta empresa pública està fent treballs a la província de València amb la solta de mascles estèrils per a contindre la proliferació dels mosquits, i entenem, tal com m’han traslladat els ajuntaments, hauríem de tindre el mateix tracte a la província de Castelló”.

“També li hem demanat que el centre de plagues que la Conselleria d’Agricultura té a Almassora puga ser una altra via d’ajuda per als ajuntaments, ja que encara que està dedicat principalment als fitosanitaris, tenen capacitat en este camp”, ha assenyalat el diputat provincial de Sostenibilitat. Precisament, perquè és un problema en el qual han d’implicar-se altres àrees de la Generalitat, “hem demanat que organitzen aquesta reunió de coordinació també amb les conselleries de Medi Ambient i Agricultura, perquè no és sol un problema de salut pública”.

Finalment, “li he reclamat a la Generalitat que agilite ja les ajudes que trauen a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que pel que sembla enguany porten retard i és una mica del que s’han queixat els ajuntaments. Volem que assumisquen la seua responsabilitat i la Diputació de Castelló està disposada a ajudar-los, perquè estem al costat dels ajuntaments”, ha recalcat Mario García.

El diputat provincial ha demanat que, en estes línies d’ajudes contra els mosquits, “també tinguen en consideració les caparres, que cada vegada generen més problemes en el camp i afecten la població. De fet, en la Diputació ja hem inclòs els tractaments contra este insecte en la nostra línia d’ajudes”.

Cal recordar que la Diputació de Castelló ha intensificat fins a setembre els mostrejos en els diferents focus de proliferació d’insectes en els 48 municipis que integren el mapa de risc provincial elaborat pel Servei provincial de Plagues al costat del departament d’entomologia de la Universitat de València.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada