La Diputació reforça la Passió de Torreblanca i de Borriol amb una inversió de 24.000 euros

Moliner: “Apostem per les tradicions que ens identifiquen al mateix temps que dotem a la província de més atractius turístics”.

Diputació Setmana Santa
Actualitat Valenciana

La Diputació de Castelló reforça la Passió de Torreblanca i de Borriol com a actes emblemàtics de les tradicions de la Setmana Santa de la província de Castelló. Així, el president del Govern Provincial, Javier Moliner, s’ha reunit amb els organitzadors de sengles representacions declarades d’Interés Turístic Provincial i que la Diputació impulsa amb una inversió de 24.000 euros que articula amb dos convenis de col·laboració, amb l’Associació Nova Jerusalem de Borriol i amb l’Ajuntament de Torreblanca.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat després de la signatura dels convenis que “les representacions de Setmana Santa en la nostra província tenen la seua base fonamental en tradició que Borriol i Torreblanca van iniciar en la dècada dels 70, i la Diputació vol precisament convertir aqueixes representacions en un element de potenciació dels nostres valors i en elements d’atracció de turisme”.

PublicitatRovira  

El president de l’Associació Cultural Nova Jerusalem de Borriol, Rafael Juan Lloret, ha assegurat que “està molt bé que les entitats oficials com la Diputació es preocupen per recolzar aquestes manifestacions que es realitzen des del cor i sense ànim de lucre amb el sacrifici de tots els veïns. I que ho facen no solament tenint en compte la part espiritual sinó també la cultural i el que comporta quant a activitat turística alguna cosa així”.
Per part de l’Ajuntament de Torreblanca, l’alcaldessa Josefa Tena ha agraït “la inestimable col·laboració de la Diputació sense la qual segurament aquesta representació no es podria dur a terme a Torreblanca”.

Incentivar el turisme religiós en la província
L’impuls de la Diputació a aquestes dues representacions emblemàtiques de la Setmana Santa de la província respon, no solament al seu objectiu de preservar les tradicions dels municipis de Castelló, sinó també a impulsar el benefici econòmic que suposa per als pobles en el seu efecte turístic i dinamitzador.

Són centenars les persones que visiten aquests pobles amb el reclam de la representació en la qual s’impliquen centenars de veïns amb tal de mantenir una tradició que, any rere any, guanya força i notorietat entre les diferents festivitats que se celebren en la nostra província.

De fet, a més del respatler econòmic que es formalitza amb aquests convenis per part de la Diputació, el Govern Provincial ajuda a l’organització també amb voluntaris de Protecció Civil que ajudaran a guiar el flux de persones i tràfic amb motiu d’aquestes festes multitudinàries.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada