La Diputació de Castelló garanteix el proveïment d’aigua potable aquest estiu en tota la província

El Govern Provincial ha escomés obres en pous, construcció de depòsits, bombament, xarxes de proveïment i depuració

Agua Potable Diputación
Actualitat Valenciana

La Diputació està fent un important esforç de treball tècnic i d’inversió per a garantir este estiu el subministrament d’aigua potable en tota la província, especialment als pobles més xicotets. Tant és així, que el Govern Provincial ha establit diferents mecanismes per a atendre qualsevol emergència que puga sorgir i que pose en risc els serveis bàsics per als veïns i visitants de tota la província.

L’executiu presidit per Javier Moliner ha implantat línies d’ajudes d’emergència per a escometre reparacions, obres en pous, captacions i bombaments d’aigua, reparacions de trencaments en xarxes de proveïment i subministre aigua potable mitjançant cubes quan siga necessari, a més de la construcció de depòsits.

PublicitatRovira  

De fet, el president de la Diputació ha estat comprovant hui el resultat de dues iniciatives vinculades a esta estratègia a l’interior de la província. “Els pobles han patit molt històricament en el proveïment d’aigua, amb escassetat d’aigua superficial. Això ha obligat a proveir-los amb camions cisterna per a salvar l’estiu.

Era una obsessió de la Diputació que això no tornara a passar i buscar-li una solució tècnica per a impedir que el consum d’aigua per a consum humà depenguera dels camions cisterna”, ha assegurat Javier Moliner durant la seua visita a Llaures i Tírig, que tenen nous depòsits d’aigua per a garantir el subministrament este estiu.

Quatre milions d’euros perquè no falte aigua potable
Quasi quatre milions d’euros dels més de 9,4 milions pressupostats en matèria d’aigua per la Diputació de Castelló van destinats directament a millorar la xarxa de sanejament, proveïment i distribució d’aigua potable a través d’obres de condicionament i construcció. La resta és per a garantir el servei de manteniment de depuradors en els municipis.

Especialment sensible amb les emergències puntuals als pobles més xicotets i amb menys capacitat per a resoldre els problemes urgents, Moliner manté en la Diputació una línia d’ajudes per a la Garantia del proveïment d’aigua potable que enguany ascendirà a prop de 700.000 euros, després d’ampliar els 400.000 euros pressupostats inicialment.
Estes ajudes urgents són per a municipis de menys de 20.000 habitants i la subvenció màxima és de 50.000 euros per als municipis de menys de 1.000 habitants, 42.500 euros per als municipis de menys de 5.000 veïns i 35.000 per a les localitats de fins a 20.000 habitants. Enguany està previst escometre entre 80 i 90 actuacions d’emergència al mig centenar de pobles.

Ajuda addicional per a proveïment amb el Pla Castelló 135
La Diputació de Castelló també ha començat a resoldre problemes de proveïment d’aigua en 18 municipis de la província a través de la primera fase del Pla Castelló 135. Així, el Govern Provincial invertirà 833.845 euros en 19 actuacions que responen a les necessitats plantejades pels ajuntaments. Amb això, millorar el proveïment d’aigua en els seus municipis torna a ser una de les qüestions més demandades pels pobles a través d’aquests plans provincials que permetran en total dur a terme 225 actuacions en els 135 municipis de Castelló amb una inversió de 12,4 milions d’euros.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada