La Diputació de Castelló presenta un pressupost que triplicarà les inversions a la província

Javier Moliner presenta uns comptes que en 2019 ascendiran a 143 milions d'euros i passen de 17 a quasi 55 milions d'inversió en tot just set anys

Publicitat

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha presentat un pressupost que triplicarà les inversions de la província. Així, Moliner ha presentat uns comptes de la Diputació que en 2019 ascendiran a 143 milions d’euros, i passen de 17 a quasi 55 milions d’inversió en tot just set anys, amb la major capacitat inversora de la història de la Diputació. A més, els comptes del Govern Provincial deixen a zero per primera vegada en la seua història el capítol de despeses financeres en haver eliminat el deute amb els bancs.

“Hui venim a demostrar que hem complit amb el nostre projecte i hem capgirat la situació econòmica en la qual ens trobem la Diputació. Hem demostrat que és possible una altra forma de fer política diferent de la que estem veient en l’ecosistema que ens envolta, una política basada en la gestió, la cerca de consens i el lideratge. Quan arribem ens trobem una Diputació amb 140 milions de deute que destinava 13,5 milions a costos financers i invertia 17 milions. Hui venim a presentar el pressupost que per primera vegada deixa a zero el deute i els costos financers i eleva al seu màxim històric la capacitat inversora. Uns comptes que ens permetran multiplicar inversions en aquelles àrees vitals per al progrés d’aquesta terra, un pressupost que respon a una estratègia definida i un treball incansable de set anys”.

Rovira  

Entre les claus presentades pel president Moliner dels comptes provincials del pròxim exercici, destaca la capacitat inversora de quasi 55 milions d’euros, sumant els 35,8 milions d’inversions i els 18 milions de superàvit.

Tancament de cicle polític: Diputació útil per a una província protagonista
El president de la Diputació ha presentat els comptes provincials de 2019 com “l’últim pressupost de la nostra segona legislatura que tanca el cicle del projecte polític que vam emprendre en 2011. Un projecte que comencem a treballar amb la premissa de l’eficiència en la gestió, la disminució del pes de l’administració per a donar-li’l als nostres pobles i augmentar la capacitat inversora de la Diputació. L’objectiu era, des de la Governança, ser més útils als castellonencs en forma de més i millors serveis, noves infraestructures i multiplicant oportunitats, i hui presentem aquests comptes amb la satisfacció de l’objectiu complit”.

I és que, tal com ha assenyalat el president, l’excel·lent salut financera de la Diputació permet “que ens financem íntegrament amb recursos propis, i amb això també em referisc al fet que podrem avançar a cost zero la recaptació d’impostos de tot l’any als ajuntaments amb recursos propis perquè el dia dos de gener puguen pagar nòmines i proveïdors amb total normalitat”.

Uns comptes oberts a l’oposició per a aconseguir consens
Javier Moliner, continua el treball per aconseguir l’aprovació dels comptes provincials amb el màxim consens polític dels grups amb representació en la Corporació Provincial.

“Presentem uns pressupostos que naixen de l’escolta activa amb tots els municipis, que no busquen cap rèdit electoral, sense convenis singulars, basats en els pilars que donem suport tots els grups, presentem uns pressupostos que qualsevol gestor públic desitjaria i davant els quals seria molt complicat oposar-se. Ja hem aprovat els pressupostos de Turisme i Bombers sense cap vot en contra i aspirem a aconseguir el màxim consens polític per als comptes que guiaran l’actuació provincial de 2019”.

Cal assenyalar que els pressupostos es portaran a Ple el pròxim 20 de novembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada