El Festival de Teatre Clàssic de la Diputació comptarà amb l’elit de les arts escèniques en la seua edició més ambiciosa

Un renovat Castillo de Peníscola serà el millor enclavament per a este exclusiu cicle, màxim precursor del turisme cultural provincial

Teatre Diputació
Actualitat Valenciana

La Diputació de Castelló impulsarà el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola a l’elit de les arts escèniques amb la seua vint-i-unena edició, més ambiciosa, que ho reforça no solament en la província i la Comunitat Valenciana sinó nacionalment. Un renovat Castillo de Peníscola serà el millor enclavament patrimonial del 6 al 28 de juliol per a un exclusiu cicle teatral que segueix el deixant d’altres referents a Espanya i que s’ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l’oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada estival.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat en la presentació del festival que “hem treballat a consciència perquè aquest festival siga reconegut per tot el país. El nostre objectiu era fer triomfar aquest festival a l’uníson del gran emblema històric, turístic i cultural de Castelló com és el Castell de Peníscola. I per això vam posar en marxa el Pla Director que s’ha encarregat de modernitzar, adequar i valorar stes instal·lacions, portant al màxim nivell de qualitat l’experiència única que oferim als visitants fins a estar en l’elit de la cultura nacional”.

PublicitatRovira  

Així ho ha assenyalat a més el director del festival, Carles Benlliure, qui ha explicat que “hem aconseguit posicionar este festival com un dels ineludibles de l’estiu en l’àmbit nacional. La qualitat de les obres, dels actors i les companyies ha elevat pel cap alt esta cita amb el teatre de qualitat i som ja unisc dels grans festivals de l’estiu. Alguna cosa que veurem reforçat amb diverses estrenes d’aquest mateix any que, com en el cas de ‘Neró’ només haurà sigut interpretada una setmana abans a Mèrida”.

Una ambiciosa programació amb un gran elenc d’obres i actors
Segons ha detallat Moliner, “este estiu gaudirem d’obres de la talla de Marco Aurelio, coproducció del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida; la Comèdia ‘Aquilana‘, interpretada per la Companyia Nacional de Teatre Clàssic; o Neró, interpretada pels coneguts actors Raúl Arévalo i Itzíar Miranda”.

El divendres, 6 de juliol començarà el festival amb l’espectacle ‘Déus i Monstres’ que discorrerà pels carrers del barri antic amb començament a les 20.30 hores en la plaça del Faro. Estarà dirigit per Rüll Delgado, amb la Companyia Clàssics Contemporanis i coproduït pel Festival Internacional del Teatre de Mèrida.

El dissabte 7 de juliol ja comença l’horari habitual de les 22.30 hores que es mantindrà en totes les obres així com la seua ubicació en el Pati d’Armes del Castell. Tindrà lloc ‘Marco Aurelio‘, d’Agustín Muñoz dirigida per Eugenio Amaya amb la Companyia Teatrapo i amb la coproducció del Festival Internacional del Teatre Clàssic de Mèrida.

El dijous 12 de juliol tindrà lloc ‘El germà de Sancho‘ dirigit per Lander Iglesias i amb la Companyia Laurentzi Produccions. Ja el dijous dia 19 tindrà lloc ‘La Celestina’, de Fernando de Rojas, amb la direcció de Jaume Policarpo i amb la Companyia Bambalíina Teatre Placticable.

Ja en la recta final del festival, el dissabte 21 de juliol tindrà lloc l’obra ‘Mesurada per Mesura’, de William Shakespeare dirigida per Emilio de la Vall amb la Companyia Factoria de Teatre i Produccions Inconstantes. El dijous 26 l’obra ‘Commedia‘ amb la direcció de Cándido Pazó, amb la Companyia Contraproducións i amb la coproducció de la Mostra Internacional de Teatre de Ribadavia.

Finalment, els dies 28 i 29 de juliol el fermall d’or al festival ho posarà l’obra ‘Neró’, d’E. Galán, amb la direcció cde Alberto Castrillo-Ferrer, amb la Companyia Seqüencia3 coproducido pel Festival Internacional de Teatre de Mèrida.

Cal recordar que la venda d’entrades està oberta ja en les taquilles del castell i online en la pàgina web.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada