La façana del Mercat Central de Castelló, convertida en un llenç d’exaltació de la dona

L'artista visual Sara Bellés mostra esbossos, anotacions i dibuixos que conformen esta exposició fotogràfica denominada 'Deesses interiors' que es podrà visitar del 11 de juliol fins al 7 d'octubre

Publicitat

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per Verònica Ruiz, ha inaugurat la nova exposició de l’artista visual Sara Bellés, situada en la façana del Mercat Central de la plaça Santa Clara. La mostra d’esbossos, anotacions i dibuixos conforma l’exposició fotogràfica denominada ‘Deesses interiors’, que es podrà visitar des de el 11 de juliol fins al 7 d’octubre.

“Una vegada més la façana del Mercat Central es converteix en un llenç on diferents artistes amb un vincle amb el nostre poble han plasmat el seu talent en la façana de l’edifici emblemàtic de Castelló”, ha apuntat Ruiz, qui ha dit que ara és el torn de Sara Bellés i “la seua mirada des d’un punt feminista, social i polític”.

Rovira  

La mostra retrata deesses i figures mitològiques representades per dones reals i empoderades. L’artista ha buscat en aquestes deesses un patró per a sentir-se identificada i reflexiona sobre els mites de les mateixes i sobre com han influït en ells les societats patriarcals, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

En definitiva, es tracta d’una obra amb un “fort component” de reflexió social i política que continua amb l’estil de Bellés, que treballa constantment el tema d’identitat personal, la seua cerca i construcció, sempre a través del feminisme com a base.

L’artista creu en l’art com una “ferramenta d’acció” i així ho demostra a través dels temes socials i compromesos sobre els quals versa la seua obra. El retrat és una de les seues peces més característiques, encara que també es poden trobar algunes referències metafòriques a plantes o animals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada