‘Ull amb els teus ulls’, la campanya per augmentar la seguretat en les Falles

Tant el col·legi d'Òptics Optometristes com l'agrupació local de Borriana recomanen extremar les precaucions en l'ús de focs artificials durant les celebracions falleres.

ojoporojo Borriana2 (3)
Actualitat Valenciana
Publicitat

Cada any són moltes les persones de totes les edats que pateixen lesions provocades pels focs artificials, però molt pocs saben que després de les mans, els ulls són la part del cos que més lesions pateixen.

Davant aquesta situació, el COOCV i la Creu Roja han elaborat un díptic que sota el títol ‘Ull amb els teus ulls’ arreplega recomanacions per a un ús adequat dels focs artificials i adverteix dels riscos que suposen per a la salut visual. Un díptic en el qual a més s’ofereixen les pautes a seguir en cas que es produïsca una lesió ocular com a conseqüència d’un accident amb un artefacte pirotècnic.

PublicitatRovira  

L’objectiu és que aquests díptics arriben al nombre més gran de ciutadans possibles i per a açò s’ha realitzat un tiratge de 20.000 exemplars. Una distribució que es realitza en els Casals Fallers com en el mateix carrer a través dels diferents punts que té la Creu Roja en les zones on es concentra una major afluència de públic, amb el que aconseguim una gran repercussió.

Un operatiu que va començar a principis d’aquest mes de març en les “Festes de la Magdalena” a Castelló és repetirà durant les Falles de València, com en les pròximes Fogueres de Sant Joan a Alacant, que se celebraran el pròxim mes de juny. D’aquesta forma, el COOCV, “amb la inestimable col·laboració de Creu Roja, demostra una vegada més la seua aposta per la prevenció i el seu compromís en la cura de la salut visual dels ciutadans de la Comunitat Valenciana”.

Fullet informatiu de la Generalitat

ojoporojo Borriana2 (2)
Actualitat Valenciana

D’altra banda, la Policia Local de Borriana també s’ha fet ressò i ha distribuït el fullet informatiu creat per la Generalitat Valenciana i a través del servei 112, en el qual també es donen consells i recomanacions sobre el material pirotècnic. Així, es recorda no manipular el material, no guardar-ho mai en les butxaques o tenir sempre en compte les molèsties veïnals que es puguen crear i els espais protegits o muntanyes en els quals està prohibit llançar coets segons la normativa de prevenció d’incendis forestals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada