El Formigues Festival s’uneix a la iniciativa de convertir a Benicàssim en ciutat lliure de la violència de gènere

El festival família que se celebrarà el mes vinent de maig, ja desenvolupa un pla d'oci no sexista, però ara, vol fer un pas més i mostrar-se públicament contra la violència contra les dones.

Publicitat

El Formigues Festival ha volgut unir-se a la campanya contra la violència de gènere que va impulsar l’ajuntament per a convertir a Benicàssim en ciutat lliure de violència contra la dona.

Aquesta iniciativa, aprovada fa dos anys per tota la corporació municipal per unanimitat, va ser l’arrencada d’una iniciativa que pretén lluitar contra la violència que s’exerceix contra les dones. De fet, aquesta campanya es visibilitza especialment els dies 25 de cada mes, en els quals una acció social recorda que no cal baixar la guàrdia davant els casos de violència. La regidora d’igualtat, Vanessa Batalla, ha recordat que “fer que tots els 25 siguen 25 de novembre, ens fa no oblidar aquest tema que és vital, ja que les víctimes que el pateixen no saben d’efemèrides ja que el pateixen tots els dies i per elles, hem de seguir alerta i no permetre que es reproduïsca cap actitud violenta”.

Rovira  

Batalla ha volgut agrair al Formigues Festival aquest compromís que hui adquireixen “perquè la major part dels casos de violència es pateixen en el si de famílies consolidades i que aparentment són normals; a més, moltes vegades ho xiquets són testimonis en primera persona i també víctimes d’aquests casos. Per això que un festival família com és Formigueses manifeste en contra de la violència masclista és important per a dir-li a tota la societat que estem units i no tots anem plegats a barallar contra els maltractadors. Sabem que són declaracions simbòliques al principi, però ens fan ser conscients que podem actuar des de tots els àmbits i no baixar la guàrdia”.

La regidora d’igualtat ha volgut també ressaltar la importantíssima labor que Formigues Festival ja realitza en la visibilització ylucha pels drets de la dona i de les xiquetes amb un important “Pla d’oci no sexista”.L’equip de Formigues Festival està compost en més del 70% per dones i té molt en compte la igualtat entre gèneres. En aquest sentit, l’Associació Formigues de Benicàssim s’ha adherit al col·lectiu MIM (Dones en la Indústria de la Música), que recolza i dóna visibilitat a les grans dones que estan presents en el panorama musical. A més, a l’hora de programar activitats, Formigues Festival no estableix cap diferenciació entre xiquets i xiquetes. Les activitats van dirigides a totes les criatures i, en el cas d’haver-hi una discriminació, aquesta està marcada per l’edat, ja que als més bebitos se’ls concedeix un espai propi, més ampli i tranquil perquè puguen estar a gust.

D’altra banda, la presència femenina és notable tant en l’escenari com en el desenvolupament de les activitats extramusicales (creativitat, jocs, circ, dansa, fòrum…), ja que ens importa i volem que les xiquetes i xiquets tinguen referents, com s’assenyala des de l’organització del festival.

Aquesta edició, a més, el festival compta amb la col·laboració del col·lectiu LGTBIQ+ de Benicàssim que duran a terme una activitat de cuentacuentos “El llibre secret de les princeses” per a ajudar a desmuntar prejudicis i estereotips sexistes i de gènere i apoderar a les persones víctimes d’aquests.

Finalment, com han destacat des de l’organització del festival, en el programa de mà, s’inclourà el següent lema: “Encara que diferents, tots som IGUALS dins d’aquest MAR que ens acull i ens dóna vida”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada