L’IVAJ obri la convocatòria de 76 places en les residències juvenils per al curs 2018-19

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 9 de juliol

Residencia IVAJ
Actualitat Valenciana
Publicitat

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), ha convocat un total de 76 places en les seues residències juvenils d’Alacant, Castelló i Benicarló per a joves estudiants i joves que duguen a terme alguna activitat esportiva, cultural o d’índole similar durant el curs acadèmic 2018-19.

Esta convocatòria es realitza anualment amb la finalitat d’afavorir les possibilitats d’allotjament i manutenció de joves que, per raó d’estudis o per a dur a terme activitats esportives, culturals o d’índole similar, han de desplaçar-se anara del seu domicili habitual.

PublicitatRovira  

Per al pròxim curs 2018-19, la Residència Juvenil Universitària La Florida d’Alacant ofereix un total de 31 places, totes elles en
habitacions individuals; la Residència Juvenil Mare de Déu del Lledó de Castelló ofereix 26 places, 10 individuals i 16 en dobles, i en la Residència Sant Crist del Mar de Benicarló, es convoquen 19 places en habitacions dobles. Les places vacants que es puguen produir durant la instrucció del procediment, s’incorporaran a les places convocades.

En la convocatòria publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), s’estableix que podran ser beneficiaris i
beneficiàries d’aquestes places, estudiants que cursen estudis conduents a títols oficials impartits per les universitats de la
Comunitat Valenciana; estudiants que cursen cicles formatius o ensenyaments artístics, ensenyament secundari, batxillerat o estudis universitaris així com estudiants estrangers que participen en accions de programes europeus o altres programes de cooperació internacional i joves que duguen a terme alguna activitat esportiva, cultural o d’índole similar.

El programa oferit de residències juvenils inclou allotjament i pensió alimentosa completa: desdejuni, menjar i sopar. L’allotjament es realitzarà d’acord amb les condicions particulars de cada residència.

A l’efecte d’esta convocatòria, tant per als estudis universitaris com per als no universitaris, es considerarà curs acadèmic lectiu el que en el seu moment fixen la universitat corresponent i la conselleria competent en matèria d’educació.
Així mateix la plaça que s’obtinga s’estendrà fins a la finalització dels estudis oficials.

Les persones que sol·liciten una plaça en alguna de les residències juvenils hauran de tindre una edat compresa entre els 14 i 30 anys, tots dos inclosos, en finalitzar el termini de presentació de sol·licituds.

Per a la baremació de les candidatures es consideren determinades situacions socioeconòmiques com la condició d’orfandat absoluta, la situació de desocupació o atur laboral de tots els membres de la unitat familiar sense subsidi ni prestació; la situació de víctima de violència de gènere, de família acollidora, de família monoparental, de família nombrosa o la presència de germà-germana amb matrícula en la residència sol·licitada.

Cada sol·licitant haurà de presentar, degudament emplenat, un imprés de sol·licitud, que es podrà descarregar des del portal de l’IVAJ.

Les sol·licituds podran presentar-se preferentment en el Registre Electrònic de l’IVAJ.

El termini de presentació finalitza el 9 de juliol. Més informació en residències juvenils de l’IVAJ.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada