Segorbe acull la presentació de la nova Llei sobre joventut de l’IVAJ en la comarca

Amb l'entrada en vigor de la llei, el Consell Rector de l'IVAJ estarà compost al 50% per responsables de les administracions valencianes i per representants del món associatiu.

Reunió IVAJ Segorbe
Actualitat Valenciana

Segorbe va acollir ahir la presentació de la nova Llei de Polítiques Integrals de Joventut de la Comunitat Valenciana, per part de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). La conferència va tenir lloc en el Saló dels Alcaldes de l’Ajuntament de Segorbe i va tenir com a objectiu informar els alcaldes i regidors de joventut de la comarca de l’alt Palància i l’Alt Mijares dels canvis que s’han produït amb aquesta nova Llei.

El Director General de l’IVAJ, Jesús Damián Martí Nadal i el Director Territorial de Castelló, Pep Castellà, van anar els encarregats d’impartir la presentació, acompanyats pel regidor de joventut, Enrique Máñez. A la jornada van assistir diferents edils de municipis veïns.
La nova Llei reconeix el paper dels ajuntaments com a peça clau en l’engegada de polítiques per a joves i en ell destaquen: la paritat en la representació i la ferma defensa de la igualtat a l’hora de prendre de decisions, l’impuls de l’oci educatiu, les consultes públiques des dels 16 anys i el foment dels espais de trobada i debat.

PublicitatRovira  

Tal com van explicar en la reunió, les entitats locals rebran el suport tècnic i econòmic, mitjançant un pla de finançament que atenga les polítiques locals de Joventut. Aquesta nova legislació té com a objectiu empoderar als joves i que se senten participes en l’hora de prendre decisions.

Enrique Máñez afirma que era necessari regular les noves polítiques en matèria de joventut, fent partícips a les persones als qui afecta la Llei. A Segorbe, la Regidoria de Joventut ha donat un significatiu impuls a la programació d’oci i cultura per a la població jove, per a dinamitzar el dia a dia en la ciutat.

Amb l’entrada en vigor de la llei, el Consell Rector de l’IVAJ estarà compost al 50% per responsables de les administracions valencianes i per representants del món associatiu, que tindran una presència equilibrada dels diferents trams d’edat, des dels 12 als 30 anys i una constitució paritària. A més passarà a ser un organisme autònom de la Generalitat.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada