Juliá: “Ciudadanos està en un gran moment, no para de créixer, hem presentat 42 llistes”

La candidata al Congrés per la formació taronja té oberts fronts problemàtics a l'àmbit local, entre ells Castelló, on ha presentat una candidatura, diferent de la prevista, que, ara, podria ser impugnada.

D’ençà que dilluns a la nit presentara, com a secretària general de Ciudadanos a la província, la llista de la candidatura municipal de la capital de la Plana, amb la polèmica pel canvi de membres, ha sigut un dels personatges públics més buscats pels mitjans de comunicació en les últimes hores. Però tot i això, i al marge de les divergències internes del partit, Sandra Juliá és la candidata a les Corts de la formació taronja per la circumscripció de Castelló i presumix de formar part d’un partit que “naix de la societat civil” i que, com afirma amb contundència, “té el millor equip i el millor projecte, amb reformes necessàries que la vella política no s’ha atrevit a fer”.

-Sra. Juliá, abans de parlar de les perspectives a Madrid, l’actualitat mana. Creu que el canvi d’última hora en la presentació de la candidatura municipal de Castelló pot afectar en la decisió de vot o en la confiança que puga tindre la gent en el seu partit i per tant en els resultats electorals de la demarcació de Castelló en els comicis d’este diumenge? “La llista que ha quedat a Castelló és la llista que ha decidit el partit i amb la qual eixim a guanyar. Les discrepàncies són sanes i normals en democràcia i l’important és que hi haja unitat i remem junts. Ciudadanos està en un gran moment, som optimistes i estem centrats en aconseguir que Toni Cantó i Albert Rivera siguen Presidents el pròxim 28 d’Abril

Rovira  

-“Què ha suposat per una candidata que opta a representar la seua província al govern central veure com en moltes agrupacions locals com Borriana, en l’últim moment els candidats abandonen, canvien o comencen a mostrar discrepàncies? “Maria Jesús Sanchís ha realitzat una gran tasca durant aquesta legislatura i repetirà com a cap de llista perquè així ho ha considerat el partit. Nosaltres tenim les portes obertes al talent i també respectem als qui decideixen abandonar el projecte. El rellevant és que Ciudadanos no para de créixer a Castelló i hem presentat llistes en 42 municipis una xifra molt superior a la de 2015 ”

-En estos moments, amb tantes sigles, partits i discursos d’enfrontaments, què significa per a la gent de la nostra província que Ciutadans puga tindre i mantenir veu al Congrés? “Representa un projecte capaç de liderar una nova etapa política, sense motxilles i amb les mans netes, capaç d’afrontar tots els problemes enquistats durant anys a què no ha donat solució des del bipartidisme. Alguns exemples són la falta d’infraestructures, mesures que solucionen la despoblació que travessa la província o la defensa del sector citrícola.

– Són dies de campanya, de parlar en gent, quines són les necessitats que els vins i veïnes li fan arribar? “Els  problemes dels castellonencs són en la seua majoria els mateixos que els de la resta d’espanyols, ocupació, sanitat, educació… Però a la província de Castelló s’afigen uns altres, com el caos del servei de Rodalia, la crisi del sector citrícola, o la despoblació. Necessitem infraestructures que permeten el creixement econòmic i la competitivitat de les nostres empreses, com el Corredor Mediterrani oblidat per PP i PSOE durant anys. També, desestacionalitzar el nostre turisme i implementar les mesures que defensa Ciudadanos per a frenar la despoblació”.- El perfil dels candidats de la seua formació és molt plural. Vosté, per què va triar este partit i no un altre? Què té que el faja especial? “Ningú és especial, en un partit tots som necessaris, Ciutadans és un partit que naix de la societat civil i que ho conformem gent que sap el que és cotitzar a la seguretat social i obrir negocis. I en aquest aspecte, perquè sóc una més de l’equip que hi ha en Ciutadans i agraïsc la confiança que han depositat en mi”

– Quan li van proposar encapçalar la llista al Congrés, què va pensar que seria el primer que anava a fer si aconseguien representació? “El primer que vaig pensar és que tindria la possibilitat de continuar lluitant per defensar el nostre sector citrícola castigat per un mal acord comercial a la Unió Europea que van recolzar el PP i el PSOE.

-L’aposta de Ciutadanos per representar la Comunitat té noms femenins a les tres demarcacions, això, és una declaració d’intencions? En Ciudadanos volem als i les millors. Nosaltres no fem política de paraules ni posem noms femenins a eslògans. Som tres dones, no és cap declaració d’intencions és una realitat. Però en aquesta legislatura a Castelló, hi havia una portaveu a l’Ajuntament de Castelló, una altra en Les Corts i el mateix en la Diputació. Ciutadans a la província de Castelló sempre ha sigut femení.

– La seua formació ,a l’àmbit nacional, moltes vegades ha tingut eixa postura “clau” per donar suport a uns o a altres, això, en una demarcació a la qual li pertoquen 5 escons, i amb tanta incertesa, quin paper pot fer-li jugar a vosté a Madrid a l’hora de donar o buscar suport en temes de la nostra província? Nosaltres tenim clar que és una emergència nacional traure a Sánchez de la Moncloa perquè Espanya no aguanta ni un minut més amb l’economia en mans dels populistes i l’agenda política en mans dels independentistes. Hem donat la mà a Pablo Casado, però eixim a guanyar les eleccions i els resultats només depenen dels espanyols. Siga com siga el resultat continuaré treballant per a deixar una província millor de la que em vaig trobar quan vaig arribar al Congrés, i continuaré defensant la llibertat i la igualtat enfront de les imposicions i sectarismes dels nacionalistes.

– Per últim, Sandra Juliá, quina raó pot donar a aquells indecisos d’aquesta província, claus, que saben cap a quin costat volen anar però que no tenen clar a quin partit votar? “Els diria una raó, que una nova etapa política a Espanya i en la Comunitat Valenciana és possible, liderada per Albert Rivera i Toni Cantó respectivament, perquè defensaran la llibertat i la igualtat de tots els espanyols i valencians. Tenim el millor equip i el millor projecte, amb reformes necessàries que la vella política no s’ha atrevit a fer”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada