Comencen en juliol talls les obres del tercer fil de renfe

La Generalitat ha sol·licitat en una reunió amb els responsables d'Adif, RENFE i del Corredor Mediterrani la posada en marxa de cinc mesures per a evitar les molèsties als usuaris durant les obres.

Publicitat

La Generalitat Valenciana ha traslladat al Ministeri de Foment la necessitat que pose en marxa “les mesures precises per a reduir al mínim les molèsties que puguen ocasionar als viatgers i usuaris de Rodalies les obres d’implantació del tercer fil en la segona via entre València i Castelló”.

Així ho ha fet saber el president de la Generalitat, Ximo Puig, a través d’una carta que ha remés al ministre de Foment, José Luis Ábalos, així com el secretari autonòmic d’Habitatge, Josep Vicent Boira, i el cap de gabinet de la Conselleria d’Habitatge, Ernest Blanc, que en la vesprada d’este dimecres s’han reunit amb representants d’Adif i RENFE i amb el coordinador del Corredor Mediterrani, Juan Barios, per a valorar les possibles afeccions que les obres tindran sobre la línia de rodalies València-Castelló.

PublicitatRovira  

Durant la trobada, Boira ha traslladat als responsables de RENFE i Adif la necessitat d’“evitar que torne a produir-se la inquietud social i el malestar que van generar en els usuaris les primeres obres” i, per això, els ha fet coneixedors de les reivindicacions que el president de la Generalitat ha traslladat ja a Foment, amb un pla que inclou cinc mesures “amb les quals ajudaríem a pal·liar en certa mesura les molèsties i a garantir un servei de rodalies de qualitat”.

En concret, la Generalitat ha traslladat a Foment la necessitat de posar en marxa com més prompte millor un “ampli pla de comunicació i informació sobre les obres, amb major detall i explicació d’estes i de les afeccions generades a través de xarxes socials, web, panells en estacions, personal en les estacions o supervisors en els trens entre altres mesures”. A més, des de la Generalitat també s’ha tornat a sol·licitar “una compensació en el bitllet als viatgers per les molèsties en els trajectes diaris” així com “indemnitzacions per a tots aquells viatgers que patisquen retards importants”.

Tant el president de la Generalitat com des de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori s’ha reivindicat també la necessitat que es pose a la disposició dels usuaris autobusos llançadora de reforç “per a suplir les freqüències anul·lades i garantir així la continuïtat dels serveis i dels trajectes”.

De fet, durant la trobada els responsables del Consell han recordat que durant les obres d’implantació del tercer fil en la primera via es van generar importants problemes als viatgers “a causa de la falta de planificació de l’anterior executiu” el que va provocar augment dels temps de recorregut de l’ordre de 10-15 minuts en els trajectes, es van perdre entorn d’1 milió d’euros al mes en hores perdudes, es van generar retards constants, i es va detectar una important pèrdua de viatgers a causa de la falta de fiabilitat dels serveis, falta de comunicació i nul·la comunicació dels treballs.

Per això, i amb la intenció que durant estes obres “s’adopten les mesures necessàries per a minimitzar els efectes” el Consell no solament ha proposat a Foment la implantació d’estes mesures sinó que, a més, ha sol·licitat que es constituïsca “immediatament” una comissió de seguiment i coordinació de les actuacions amb participació d’Adif – que en 2016 no va participar-, RENFE i la Generalitat i que es reunisca periòdicament mentre duren les obres.

Gratuïtat AP-7 per obres

A més de les reivindicacions en matèria ferroviària, des de la Generalitat també s’ha sol·licitat al Ministeri de Foment que autoritze “de forma excepcional i de forma urgent” s’adopten les mesures precises perquè els vehicles pesats es desvien de manera gratuïta per l’AP-7 entre Castelló Sud i Orpesa, almenys durant el temps que duren les obres que la Generalitat està escometent en la CV-10 i en la CV-13.

Cal tindre en compte que ambdues vies presenten una elevada intensitat mitjana diària de circulació, en gran manera per la prohibició per part de l’Estat que circularen vehicles pesats per l’N-340, que discorre en paral·lel a la CV-10, per la qual cosa és esta la que recull obligatòriament dit trànsit.

Com a conseqüència d’esta prohibició de circulació de vehicles pesats per l’N-340 -de titularitat estatal- la CV-10 i la CV-13 recullen la major part del volum de trànsit de vehicles en esta zona del Corredor Mediterrani, exercint estes carreteres autonòmiques de facto com a corredors de trànsit d’interés general.

Per això, i a fi de pal·liar els efectes de les obres sobre la fluïdesa de la circulació, abans d’iniciar els treballs sobre la CV-10 i sobre la CV-13 la conselleria d’Habitatge es va dirigir a la Direcció general de trànsit perquè autoritzara temporalment el pas de vehicles pesats per l’N-340, encara que la petició va ser rebutjada. Per este motiu, i per a evitar els problemes indesitjats i molèsties que estes actuacions estan generant la Generalitat, a través del president de la Generalitat, ha sol·licitat la gratuïtat temporal de l’AP-7.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada