L’Alcora s’adhereix a la xarxa de municipis de la Fundació Isonomia de l’UJI

DAMIÁN LLORENS
Publicitat

La rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la Fundació Isonomia, Eva Alcón, i l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, han signat hui un conveni pel qual es reprén la col·laboració entre ambdues entitats. L’objectiu del conveni és promoure la igualtat d’oportunitats i de tracte entre dones i homes en aquest municipi i la prevenció i acció contra la violència de gènere a través de la participació activa de l’Alcora en la Xarxa Isonomia de municipis per a la igualtat efectiva de dones i homes.

Per a 2018 el projecte per a la promoció de la igualtat en aquest municipi inclou dues activitats. D’una banda, la programació de l’exposició fotogràfica ‘Dones i discapacitat’, amb la qual es pretén visibilitzar la doble discriminació que pateixen les dones amb diversitat funcional, i d’altra, un cinefòrum sobre violència contra les dones amb què es pretén analitzar, reflexionar i entendre la realitat de la violència de gènere i generar hàbits d’observació i comprensió de valors i creences.

Rovira  

La rectora ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d’aquest conveni i el seu interés per portar al campus alguna d’aquestes accions conjuntes. “Per a nosaltres sempre és motiu de satisfacció treballar amb un ajuntament en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats i en aquest cas realitzar accions conjuntes per fer visible la desigualtat i conscienciar no sols la societat, sinó també el nostre estudiantat”, ha destacat Eva Alcón.

Per la seua part, l’alcalde de l’Alcora ha subratllat la importància de reprendre la col·laboració amb la Universitat a través de la Fundació Isonomia. “Isonomia és una de les entitats capdavanteres en la província en matèria d’igualtat efectiva entre homes i dones; per això és molt satisfactori poder treballar en activitats que permeten donar a conéixer a la població alcorina, valors com el de la igualtat entre dones i homes i la igualtat d’oportunitats”, ha afegit Falomir.

A l’acte també han assistit la vicerectora de Promoció Lingüística i Igualtat de l’UJI, Pilar Safont; la coordinadora de l’àrea social de la Fundació Isonomia, M. José Ortí, i l’agent d’igualtat de l’Ajuntament de l’Alcora, Lucía Romaní.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada