La Vall d’Uixó tornarà a tindre la Creu dels Caiguts si guanya el PP les eleccions

Després de tant temps i d'un canvi de candidat a l'alcaldia per part del PP de la Vall d'Uixó, ja que ara aquest càrrec l'ostenta Carolina Castelló el partit de l'oposició ha fet públic, un dels punts més polèmics del seu programa, i és que continuen pensant el mateix, és a dir que si guanyen les eleccions, tornarà la Creu al municipi

Publicitat

La Creu dels Caiguts de la Vall d’Uixó torna a estar d’actualitat, a pesar que fa quasi un any de la seua desaparició i que ja té un substitut.

I per què ara? Doncs perquè ha arribat la campanya electoral. Cal recordar, que l’anterior candidat del PP de la Vall d’Uixó, Oscar Clavell, en la manifestació que es va realitzar a la porta de l’Ajuntament i després de celebrar-se una xicoteta missa, per a evitar la caiguda d’un dels monuments més populars del municipi, va deixar clar que, si el seu partit tornava a governar en la localitat, restituiria la Creu dels Caiguts.

Rovira  

Després de tant temps i d’un canvi de candidat a l’alcaldia per part del PP de la Vall d’Uixó, ja que ara aquest càrrec l’ostenta Carolina Castelló el partit de l’oposició ha fet públic, un dels punts més polèmics del seu programa, i és que continuen pensant el mateix, és a dir que si guanyen les eleccions, tornarà la Creu al municipi.

Per a qui no es recorde d’aquest fet, cosa que dubte, ja que va donar molt que parlar, la Creu de la plaça de la Pau de la Vall d’Uixó es va retirar perquè l’equip de govern actual “volia complir amb la llei de memòria històrica, ja que es va alçar durant la dictadura franquista en memòria dels caiguts pel règim”.

Els oponents a la caiguda de la Creu al·legaven que l’any 1979 “es va produir un acord unànime en el Ple Municipal, presidit per l’alcalde comunista, Vicente Zaragoza, en el qual es va determinar, ‘eliminar qualsevol símbol polític’”.

Des del PP, juntament amb una plataforma ciutadana,’Salvem la Creu’, que va recollir més de 13.000 signatures, van fer una fèrria campanya per a impedir que això es duguera a terme, cosa que al final no van aconseguir.

Per a finalitzar, tan sols queda plantejar una pregunta, després de tota la polèmica que es va crear en el seu moment i de dividir a part dels veïns d’un municipi entre detractors i partidaris de la Creu de la plaça de la Pau, val la pena tornar a reobrir una ferida i un debat ja tancats?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada