L’ITC amplía la seua activitat en l’edifici abandonat en 2010 a Almassora

La investigació ceràmica dóna ús per primera vegada al recinte valorat en 2,4 milions.

Publicitat

L’Institut de Tecnologia Ceràmica amplía la seua activitat en l’edifici del polígon industrial SUPOI-8. El personal i l’equipament necessari per a la investigació va començar la mudança el mes passat, després d’unes obres d’adequació, i a partir del pròxim dimarts l’activitat es desenvoluparà amb normalitat. Serà la primera vegada que l’edifici tinga un ús concret, ja que ha estat abandonat des de la seua construcció en 2010.

El director de l’Asociación de Investigación de las Industrias Cerámicas (ITC-AICE), Gustavo Mallol, s’ha posat en contacte amb l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, per a comunicar-li l’inici de l’activitat i la inauguració oficial de les instal·lacions després de la pròxima edició de la fira Cevisama. Galí ha celebrat “que per fi aquest edifici fantasma, costejat per tots els valencians amb 2,4 milions d’euros, tinga un ús tan rellevant per a la investigació ceràmica i es convertisca en motor de l’I+D+i i de l’ocupació de qualitat en el nostre terme municipal”.

Rovira  

Cal recordar que la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Economia Sostenible, va cedir aquest edifici oficialment a la AICE al novembre de 2017 per a l’ús del mateix com a recinte de desenvolupament de projectes d’I+D+i estratègics per a les empreses, accions d’assessorament tecnològic a les indústries ceràmiques, serveis tècnics avançats per a la caracterització de matèries primeres, productes semielaborats i producte acabat, així com cursos de formació per als tècnics del sector ceràmic.

Com a conseqüència de l’increment de l’activitat de l’ITC, una part de l’activitat que es desenvolupava fins hui en la seu de la Universitat Jaume I (UJI) s’ha trasllat a l’avinguda del Torrelló després de l’acord per majoria de l’assemblea extraordinària de l’Asociación de Investigación de las Industrias Cerámicas (AICE) del 27 de març de 2018, amb la qual l’UJI ha signat recentment un protocol general d’actuació.

Per aquest motiu, els nous gestors de l’edifici l’han adequat a les necessitats del sector i han realitzat els tràmits necessaris per a la seua habitabilitat. Després de l’actuació en el recinte, aquest pot dedicar-se amb normalitat a desenvolupar l’activitat de les àrees de Producte i Construcció, Processos Industrials (Indústria 4.0) i Hàbitat.

Les noves instal.lacions situades a escassos metres del jaciment arqueològic del Torrelló, en el SUPOI-8, permetràn ampliar un 30% l’activitat del ITC, tal com van anunciar els seus gestors durant la visita del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a l’edifici al febrer de l’any passat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada