‘Marco Aurelio’ vesteix de llarg el pati d’armes del castell de Peníscola en l’ambiciosa 21a edició del Festival de Teatre Clàssic

Després de l’espectacular teatre de carrer ‘Déus i Monstres’ que inaugurarà esta vesprada, a partir de les 20.30 hores pels carrers del centre històric de Peníscola, la XXI edició del festival de Teatre Clàssic, demà a les 22.30 hores es vestirà de llarg el pati d’armes del castell del Papa Lluna per a acollir la primera gran producció del festival: Marco Aurelio. Es tracta d’una obra d’Agustín Muñoz, dirigida per Eugenio Amaya amb la Companyia Teatrapo i amb la coproducció del Festival Internacional del Teatre Clàssic de Mèrida.

Així, a partir de matí i fins al pròxim 29 de juliol les millors companyies teatrals i el millor elenc d’actors actuaran en un enclavament únic com és el pati d’armes del castell templario del Papa Lluna. L’ambiciosa aposta del Govern Provincial per la qualitat del programa, amb les millors companyies espanyoles i el millor elenc d’actors, ha comportat un augment del 20% en la venda d’entrades respecte a l’any passat, amb un important auge de la venda per internet, i es preveu el ple en totes les funcions.

PublicitatRovira  

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha apuntat que “és un orgull per als castellonencs poder gaudir en la nostra terra d’una de les millors propostes culturals de l’estiu. Este festival és una oportunitat única per a viure l’emoció del teatre de primer nivell en un lloc de somni com és el castell de Peníscola. Sens dubte, una experiència única que atrau visitants, genera més oportunitats per a Castelló i ens fa sentir una mica més orgullosos de viure en esta terra”.

Cal destacar que el Govern Provincial ha augmentat la inversió en el Festival de Teatre Clàssic en resposta a un dels eixos fonamentals del Pla Director del Castell de Peníscola, en el qual la Diputació invertirà 4,5 milions d’euros, per a dinamitzar la fortalesa com a patrimoni cultural i eina de promoció turística.

Una ambiciosa programació

Seguint amb la programació, el dijous 12 de juliol tindrà lloc ‘El germà de Sancho‘ dirigit per Lander Iglesias i amb la Companyia Laurentzi Produccions. Ja el dijous dia 19 es representarà ‘La Celestina’, de Fernando de Rojas, amb l’adreça de Jaume Policarpo i amb la Companyia Bambalina Teatre Placticable.

Ja en la recta final del festival, el dissabte 21 de juliol es podrà gaudir de l’obra ‘Mesurada per Mesura’, de William Shakespeare, dirigida per Emilio del Valle amb la Companyia Factoria de Teatre i Produccions Inconstantes. Per al dijous 26 s’ha programat l’obra ‘Commedia‘ amb l’adreça de Cándido Pazó, amb la Companyia Contraproducións i amb la coproducció de la Mostra Internacional de Teatre de Ribadavia.

Finalment, els dies 28 i 29 de juliol el fermall d’or al festival ho posarà l’obra ‘Neró’, d’I. Galán, amb l’adreça d’Alberto Castrillo-Ferrer, amb la Companyia Seqüencia coproduït pel Festival Internacional de Teatre de Mèrida i amb la participació d’actors de la talla de Raúl Arévalo.

Cal recordar que la venda d’entrades està oberta ja en les taquilles del castell i online en la pàgina web https://castillodepeniscola.dipcas.es/

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada