Marco promourà un segon Pla Estratègic d’Ocupació per a Castelló

L'atur a Castelló està ara un 33% per sota del rècord de 2012 amb el PP.

Publicitat

La candidata socialista a l’Alcaldia de Castelló, Amparo Marco, avança la seva proposta d’implantar un segon Pla Estratègic d’Ocupació en el pròxim mandat, amb l’objectiu de “generar oportunitats laborals i continuar rebaixant les estadístiques de l’atur”. L’ocupació es manté com la principal preocupació de la ciutadania, amb el que “cal mantenir la inversió municipal per a generar ocupació”, que durant el present mandat municipal ha estat de més de 8 milions d’euros a l’any.

Les estadístiques del Servei d’Ocupació Pública Estatal (SEPE) han confirmat al març la caiguda de la desocupació en un 1,7%, amb el que el nombre de persones sense treball ha descendit en l’últim mes fins a situar-se en 14.111. Una xifra que Marco considera “massa alta encara” i que “és una raó importantíssima per a continuar mantenint la prioritat de les polítiques actives d’ocupació en l’àmbit municipal, encara que l’Ajuntament no tingui les competències en la matèria”.

Rovira  

Marco recorda que el Pla Estratègic d’Ocupació impulsada per la Regidoria d’Impuls de l’Activitat Econòmica que ha dirigit Patrícia Porta, del PSPV-PSOE, ha impulsat accions per a fomentar l’ocupació de qualitat, l’orientació laboral, l’emprenedoria i la formació. Marco indica que la inversió en polítiques d’ocupació ha crescut un 650% des de 2015 i, a més, s’ha reactivat el Pacte Local per l’Ocupació com a fòrum de participació institucional amb sindicats, patronal i administracions.

A l’abril de 2012, durant el govern municipal del PP, la ciutat de Castelló va aconseguir el rècord de 21.135 persones desocupades. Les últimes dades conegudes situen la xifra entorn de 14.000, la qual cosa significa una reducció superior al 33%. “Hem demostrat, des d’un govern de progrés, que és possible contribuir a la generació d’ocupació. Som conscients que queda molta tasca per davant, per això creiem que és necessari aprovar una segona estratègia d’ocupació que consolidi les polítiques d’èxit que s’han desenvolupat en aquests anys”, afirma.

A més, apunta que les iniciatives d’ocupació pública impulsades des de l’Ajuntament, tant amb fons propis com amb aportacions de la Generalitat i el Govern d’Espanya, han permès generar 528 llocs de treball directes i indirectes 2018 en la capital de la Plana. La inversió global mobilitzada l’any passat va ascendir a 8,6 milions d’euros, dels quals 3,1 corresponen a fons aportats per l’Administració autonòmica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada