Moliner per a garantir la formació i integració de persones amb discapacitat cedeix el centre ocupacional de Penyeta Roja a Afanias

La cessió és per 30 anys per a donar estabilitat a llarg termini a este servei que beneficia a centenars de famílies de la província

AFANIAS
Actualitat Valenciana

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha visitat este migdia les instal·lacions de Penyeta Roja juntament amb el president d’AfaniasHéctor Redó, a qui ha fet la cessió del Centre Ocupacional. D’esta forma, el Govern Provincial ajudarà al fet que l’Associació de Familiars amb Xiquets i Adults Discapacitats (Afanias) puga garantir la millor formació i integració de les persones amb discapacitat.

Moliner ha destacat que “estem convençuts que Penyeta Roja ha de ser el referent en matèria socioeducativa per a la província. I no podíem tindre millor companyia per a la part social que una de les entitats amb més prestigi, amb més història i solvència a l’hora d’atendre les persones amb diversitat. L’experiència d’Afanias és la que pot ajudar la Diputació de Castelló a convertir este centre ocupacional en un referent per a poder plantejar-nos una integració real de les persones amb discapacitat psíquica i que esta accessibilitat al mercat laboral siga una realitat gràcies a la formació que reben ací.

PublicitatRovira  

L’experiència d’Afanias i estes instal·lacions magnífiques que la Diputació posa a la seua disposició, ens permet ser una província més justa per a eixir de la crisi sense deixar-nos a ningú pel camí”.

A més, el president del Govern Provincial ha incidit que “ens agradaria que el mes de setembre ja puga estar en funcionament este centre, per a atendre a 80 persones i a les seues famílies, que veuen amb il·lusió com després d’una trajectòria en educació especial poden integrar-se en un taller de preparació per a l’ocupació, i així ser una fàbrica d’oportunitats per a la gent amb diversitat”.

Afanias atén diàriament a entre 220 i 250 persones
Per la seua part, el president d’Afanías ha agraït que “la Diputació haja pensat en nosaltres per a poder explotar este centre que agafarà a 80 persones a partir de setembre. És una satisfacció, a més, perquè així podem ampliar les nostres instal·lacions, per la qual cosa és un doble motiu d’agraïment a la Diputació de Castelló.

Fa 52 anys  que  en Afanias mantenim diàriament a entre 220 i 250 persones, amb entre 120 i 130 persones contractades. Desplaçar una part d’aquestes instal·lacions ací ens permetrà disposar de més espai en la nostra seu de la Quadra Portolés i poder fer en Penyeta Roja el centre ocupacional que volíem”.

A més, cal tindre en compte que el Govern Provincial ha fixat la cessió del centre a Afanias en 30 anys, que és el període màxim contemplat per la legislació. L’objectiu és garantir estabilitat a llarg termini d’aquest servei que beneficiarà a centenars de famílies de tota la província.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada