Morella presenta la programació de Sant Antoni 2019

Publicitat

La cremà de la barraca i la representació de la Vida del Sant donara inici a la principal festivitat de l’hivern a Morella
Enguany estes dues activitats canvien d’ubicació i es realitzaran a la plaça de Sant Miquel.

Morella ha presentat la programació d’actes del Sant Antoni 2019. La festa del foc al gener se celebra a Morella els dies 18, 19 i 20 i compta amb activitats tradicionals que involucren als veïns i veïnes a participar al llarg de tota la festivitat. La presentació l’han realitzat la Presidenta de la Confraria de Llauradors, Sonia Traver, i el regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés. D’esta manera, les principals activitats del Sant Antoni morellà es mantenen en un any que no hi ha majorals.

Rovira  

Rafa agraïa a “la Confraria de Llauradors l’organització d’esta festa tradicional tan participativa, ja que és la més important de l’hivern en esta zona”. A més, l’edil ha comentat que “la Vida del Sant, la barraca i les representacions de la Llaurà i la Sembrà, el Contraban o el Mondongo estaran presents al Sant Antoni 2019”. D’altra banda, la Presidenta de la Confraria, Sonia Traver, ha volgut “animar als morellans i morellanes a què hi haja majorals per a l’any que ve i fer la festa més participativa”.

El divendres, 18 de gener, comença oficialment la festa de Sant Antoni, però els dies previs s’ha estat treballant perquè tot estiga enllestit. A més, el dijous es beneeix el panoli a la casa de la Confraria a les 13.00 hores. Així, poden començar tots els actes previstos per al cap de setmana.

Programació d’actes de Sant Antoni a Morella
El divendres, 18 de gener comença la jornada amb la vestida de la barraca a la plaça de Sant Miquel. A la vesprada, a les 20.00 hores comença la Santantonà des de la Casa la Confraria i a continuació es representa la Vida del Sant i la Cremà de la barraca. A partir de les 23.30 hores la tradicional Ronda i Estudiantina amb la Rondalla de Morella.

El dissabte és el dia que concentra més activitats del Sant Antoni. A les 9.30 hores, despertà a càrrec dels Gaiteros de Morella. A les 10.30 hores Pujà del Sant des de la Confraria fins a la Basílica Arxiprestal. A les 11.30 hores, Santa Missa en la qual cantarà el Cor Parroquial. En finalitzar, Baixada del Sant i repartiment de panoli. A les 16.30, representació del Contraban, la Sembrà i la Llaurà, la Gostera i el Mondongo. A la nit, actuació del Trio Trévol i discomòbil AQM on la recaptació serà per a la Confraria de Llauradors.
El diumenge a les 11.30 hores, missa en honor als confrares i majorals que ens han deixat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada