Nules, Moncofa, Xilxes i Borriana prenen mesures conjuntes davant l’actual plaga de mosquits

Acorden sol·licitar a Conselleria tractaments aeris de caràcter excepcional

Nules, Moncofa, Xilxes i Borriana sol·licitaran a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tractaments aeris de caràcter excepcional contra els mosquits davant la situació actual donat que aquestes poblacions costaneres són les més afectades per la plaga de l’anomenat mosquit de marjal que està patint aquesta zona de la comarca de la Plana Baixa des de la setmana passada.

Aquest ha sigut l’acord al qual han arribat en la reunió que han mantingut hui el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Nules, Antonio Romero; l’alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós i el regidor d’Agricultura i Sanitat, Pedro Sales; el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xilxes, Sergi Alejo i el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, “anem a fer un escrit conjunt sol·licitant a Salut Ambiental de Castelló celeritat per a tramitar les gestions per a poder fer tractaments aeris contra aquesta nova plaga de mosquits, la nostra intenció és que es faça en 24 hores”, matisa el regidor de Sanitat de Nules com a portaveu de la Plataforma Vectors de la província de Castelló.

PublicitatRovira  

En els últims dies totes les localitats afectades han intensificat els tractaments intensius per a intentar reduir al màxim les poblacions de mosquits als seus termes municipals. A més, des d’aquestes entitats locals es coincideix en assenyalar que en aquests casos excepcionals és important aplicar les ordenances municipals i com no realitzar campanyes de conscienciació perquè la ciutadania col·labore.

No obstant això, Nules i Moncofa són les poblacions més afectades per aquest motiu el divendres 22 de juny se celebrarà una reunió a Moncofa amb tècnics de l’empresa Lokímica, que presta els serveis de prevenció de plagues als dos ajuntaments, per a informar sobre un tractament alternatiu que pot ser aplicat per a prevenir plagues d’aquest tipus de mosquits als responsables municipals de les poblacions de la província que tenen contractats els serveis d’aquesta empresa.

Les condicions climàtiques han propiciat l’eclosió d’aquesta espècie de mosquit pròpia de les zones humides costeres del Mediterrani que s’ha detectat per primera vegada en aquestes poblacions. L’Ochlerotatus Caspius o mosquit de marjal és un dípter amb la peculiaritat de reproduir-se en grans quantitats, una o dues voltes a l’any de manera puntual en zones seques. Les condicions actuals dels terrenys han propiciat la proliferació d’aquest mosquit als termes municipals de Nules, Moncofa, Xilxes i Borriana.

Cal destacar a més que el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Nules, Antonio Romero, com a portaveu de la Plataforma Vectors de la província de Castelló es va reunir divendres passat amb el director territorial de Salut Pública de Castelló, Pep Trullén i amb la tècnica superior del departament de Sanitat Ambiental de Castelló, Carmen Escoin, per a traslladar-los aquesta problemàtica i demanar celeritat a l’hora d’aplicar els tractaments aeris, “creiem que és l’única manera de poder radicar aquesta plaga i anem a seguir treballant tots de la mà, el primer pas és presentar aquesta sol·licitud conjunta”, conclou Antonio Romero.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada