El Ple de Nules aprova iniciar procediment sancionador a Fobesa i Elecnor per incompliment contractual

També aprova l’adhesió al Pla Edificant per a la millora de centres educatius

Pleno Ayuntamiento de Nules
Actualitat Valenciana

L’Ajuntament de Nules ha aprovat, en sessió plenària celebrada, iniciar el procediment sancionador a les empreses Fobesa i Elecnor per incompliment de contracte greu. En relació amb els incompliments de l’empresa Fobesa des de l’Ajuntament es destaca la falta de manteniment dels contenidors que ha portat al fet que es troben en mal estat, un fet que està certificat amb informes tècnics i policials.

Per altra banda l’empresa Elecnor també ha incomplit de manera reiterada els seus compromisos amb l’Administració local, de manera que s’han registrat talls en l’enllumenat públic que han provocat que algunes zones de la localitat estiguen a fosques durant moltes nits sense que l’empresa solucionara el problema en el temps estipulat.

PublicitatRovira  

Estes situacions han portat que els ciutadans formularen diferents queixes tant per escrit com de manera verbal.

Sobre això, l’alcalde de Nules, David García, explica que “es tracta de dues empreses amb contractes a llarg termini que varen ser adjudicats en anteriors legislatures per la qual cosa és molt difícil rescindir el contracte actual, de tota manera l’Ajuntament ha de defensar els seus interessos i els dels ciutadans per damunt de tot i com que portem ja anys en una empresa i mesos en una altra esperant solucions seguim els tràmits corresponents és el motiu pel qual hem decidit passar a l’acció amb el començament del procediment sancionador”.

Així doncs, ara s’haurà d’instruir un expedient sancionador donant audiència a les empreses per a proposar una sanció, la qual haurà de ser aprovada en última instància en sessió plenària. Per a dur a terme estes actuacions l’Ajuntament ha designat dos funcionaris que actuaran un com a instructor i l’altre com a secretari d’aquest procediment sancionador.

Altres punts que s’han aprovat han sigut l’adhesió al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana mitjançant el qual es demanarà a la Conselleria d’Educació diferents actuacions de millora per als centres educatius de la localitat.

També s’ha tractat la modificació de l’ordenança de tinença d’animals de companyia per a introduir diferents millores i mesures de benestar animal, desenvolupar el règim sancionador, regular les colònies controlades de gats i regular el funcionament de l’ADN caní en el qual es troba treballant l’Ajuntament.

Per altra banda, es modifica el reglament del voluntariat de l’agrupació local de Protecció Civil per a adaptar-lo a la normativa autonòmica que s’ha posat en marxa aquest any 2018 i en la qual s’insta l’ajuntament a adaptar-s’hi.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada