Nules tanca la comissió d’investigació per les obres d’urbanització de Huhtamaki

Es demostra que l’empresa va ingressar més de 150.000 euros l’any 2001 per a obres d’urbanització que no es van executar.

Huhtamaki
Publicitat

Aquesta setmana sa ha celebrat l’última sessió de la comissió d’investigació que el ple de l’Ajuntament de Nules va aprovar, de forma unànime, el passat mes d’abril per a conèixer la destinació dels fons que en el seu dia va abonar l’empresa Huhtamaki a l’institució local per a la realització de les obres d’urbanització pendents.

Així doncs, en aquesta sessió s’ha aprovat el document de conclusions d’aquesta investigació amb els vots favorables dels grups polítics municipals del CCD, PSOE, Més Nules i IPN, que conformen l’actual equip de govern, i sense la participació en la mateixa ni en cap altra de representants del PP, “aquesta absència demostra la falta de compromís i d’interès en donar solució als problemes del nostre municipi i de col·laboració en esclarir assumptes que ens afecten a tots”, ressalta l’alcalde de Nules, David García.

Rovira  

En aquestes conclusions aprovades queda demostrat que Huhtamaki va ingressar a l’Ajuntament de Nules, mitjançant xec bancari, un import de 25.358.590 pessetes, reconegut comptablement l’11 d’abril de l’any 2001, que en l’actualitat són 152.408,195 euros.

Els diners van ser transferits al consistori amb l’única finalitat de que l’Ajuntament de Nules executara les obres d’urbanització pendents en el Polígon I Polar Parcial Polar II. Unes actuacions que a dia d’avui encara no s’han portat a terme.

A més, l’Ajuntament no va declarar com a finançament afectat la quantitat ingressada i per tant va formar part del romanent de tresoreria, per la qual cosa es va destinar aquests fons a fins diferents per als que van ser ingressats. Per tant, l’empresa Huhtamaki va complir el seu compromís i no té cap tipus de responsabilitat donat que es tracta en definitiva d’un incompliment municipal.

“En les conclusions es veu convenient que a càrrec del romanent de tresoreria de  l’any 2018 s’afectés la quantitat corresponen i que s’executen les obres d’urbanització pendents durant l’exercici 2019, per a que aquest expedient es puga tancar i l’Ajuntament de Nules complir així amb els seus compromisos i obligacions”, matisa David García.

La Comissió d’Investigació ha estat presidida per l’alcalde de Nules, David García Pérez, i en totes les sessions celebrades en aquests mesos s’ha convidat a un representant de cadascú dels grups municipals que formen la Corporació Municipal, i s’han realitzat qüestionaris a anteriors gestors polítics, a responsables de l’empresa Huhtamaki, a tècnics d’urbanisme i d’intervenció durant els darrers 17 anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada