Oltra: “Nosaltres tenim clar el que anem a fer i el que queda, …a les vostres mans està!”

L'acte central de campanya de Compromís a Castelló ompli el Teatre Principal de gom a gom i arranca les rialles del públic amb la "ironia electoral" de la candidata a presidenta de la Generalitat

Foto: David Guardiola
Publicitat

El repàs del treballat realitzat al govern del Botànic, i l’anunci de les principals mesures pel que fa a educació, dependència, prestacions o garantia de serveis pels municipis més menuts, entre altres, han estat els eixos principals del discurs de Mónica Oltra a l’acte central de campanya de Compromís a la capital de la Plana.

Un discurs que ha tingut com a marc el Teatre Principal, ple de gom a gom, per ser “un dels protagonistes del ressorgir cultural de Castelló”, com a destacat el candidat a l’alcaldia, Ignasi García.

Rovira  

La candidata a la Presidència de la Generalitat, després de fer un “repàs” per les forces polítiques de “les tres dretes: la bàrbara, la corrupta i la que no s’assabente”, segons ha afirmat arrancant més d’una rialla a l’auditori, ha demanat el vot per les eleccions vinents argumentat que Compromís ha estat “el fet diferencial que ha tirat de la corda els socialistes per aconseguir moltes de les polítiques i mesures socials que s’han portat a terme en estos anys”.

Oltra també ha parlat de tots els problemes que van haver d’afrontar quan van entrar al govern autonòmic, apuntant que tot i això “el que podíem fer estos 4 anys està fet i ara toca contar-ho”, per la qual cosa ha demanat als assistents que a més “d’omplir les urnes de somriures el pròxim 28 d’abril” recordaren a la gent que “el Botànic és l’única opció” i que Compromís no donaria “ni un pas enrere, ni una concessió perquè no anem a trair la confiança de la gent”.

En aquest sentit, la “futura presidenta de la Generalitat” com l’ha presentada el conseller d’Educació Vicent Marçà, entre els crits de “Presidenta! Presidenta!” de tot l’auditori, ha enumerat algunes de les mesures concretes del seu programa electoral com ara que “tots els xiquets i xiquetes tinguen el menjador garantit pel sistema d’educació”, crear una llei que siga “garantia d’uns serveis públics mínims en cada municipi” o “complementar les pensions no contributives, la majoria de dones que mai han cotitzat, per lluitar així contra la feminització de la pobresa”.

D’altra banda, la intervenció de Mónica Oltra tampoc ha estat exempta del sentit de l’humor que caracteritza la seva dialèctica i que també li ha servit per a criticar els socialistes dels qui ha dit que copien el sue programa “però copien malament”, ha afirmat. Per últim, igual que el seu company Joan Baldoví que, en referir-se a les enquestes ha assegurat ser “especialistes a rebentar enquestes” i que Compromís serà “la verdadera sorpresa de la nit electoral”, la candidata autonòmica ha conclòs remarcant la seguretat de la seua formació en el que van a fer, enfront de la inconcreció dels altres partits.

A més, a més ha fet un recordatori dels vaticinis dels comicis anteriors i els resultats obtinguts: “el 2011 de 0 que ens donaven a 6, el 2015 de 7 o 8 a 19 que en vam treure i en 2019, les enquestes ens atorguen uns 17…a les vostres mans està!”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada