Sánchez: “A la propera legislatura ha d’haver millor finançament per a esta Comunitat”

L'alcaldessa Amparo Marco assegura al candidat nacional que Castelló no el defraudarà, en un acte històric d'inici de campanya que ompli de banderoles socialistes el Palau de la Festa

Publicitat

Pedro Sánchez ha omplit el Palau de la Festa de Castelló en l’acte d’inici de campanya per a les pròximes eleccions Generals del 28 d’Abril. Tant és així, que al seu discurs ha demanat disculpes als simpatitzants que s’han quedat fora per qüestions d’espai. I és que, com ha destacat el candidat al govern autonòmic, i actual president de la Generalitat, Ximo Puig “és un fet històric que s’inicie la campanya a Castelló i això demostra que el futur de la Comunitat Valenciana està unit al d’Espanya”.

Amb una marea de banderoles del PSOE i el color roig corporatiu del partit que han escollit també el mateix Sánchez per la seua camisa, així com l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco i la candidata al Congrés, Susana Ros, el candidat socialista ha abordat al seu discurs d’arranque de campanya temes com la igualtat, l’eutanasia, el salari mínim interprofessional, el futur laboral dels joves o les pensions, en un ampli recorregut amb clars posicionaments a cada àmbit. Però sempre amb insistència a la necessitat del vot i advertint de “no confiar-se en les enquestes i convèncer familiars i amics que cal votar socialistes perquè és votar futur”.

Rovira  

Amb vehemència electoralista moderada, els 41 minuts de la seua intervenció li han donat temps també per parar-se en assumptes com l’independentisme català, afirmant que “el problema en Catalunya no és un problema d’independentisme sinó de convivència i això es resolt parlant”.

Sánchez a més de mencions continues a “les tres dretes”, contra les que “el vot socialista” ha d’anar, també ha assenyalat els tres desafiaments amb els quals s’enfronta el país, enumerant les solucions del seu programa: “Contra la desigualtat, justícia social, contra la corrupció, neteja i contra el confrontament, convivència”. Quant a propostes concretes, ha esmentat mesures en l’ensenyament, com l’augment de les beques o la formació professional, el blindatge constitucional de les pensions de jubilació o inclús la possibilitat d’incloure la salut bucodental dins dels serveis sanitaris, entre altres.

Pel que fa a la Comunitat Valenciana, s’ha referit al treball del govern autonòmic de Ximo Puig “esborrant la imatge de corrupció d’anteriors governs” i ha parlat de xifres, afirmant que havia “mirat els números” i reconeixia que durant la legislatura vinent “ha d’haver-hi un millor finançament per la Comunitat Valenciana”. A més, ha posat en relleu la figura dels ministres valencians que l’han acompanyat al mítim, Pedro Duque i José Luís Ávalos i ha aprofitat per convidar tots als assistents “perquè en el tancament de campanya ens acompanyeu en València a Ximo i a mi”

Sánchez, que ha posat també ènfasi en la igualtat i en l’assoliment real dels drets de les dones, ha destacat la figura d’ Amparo Marco en Castelló com “alcaldessa reivindicativa”, recordant inclús que este divendres, al Consell de Ministres s’havia aprovat “la prolongació de la AP7 fins a Torreblanca” a més de fer menció a les millores en els trens de Rodalies amb la connexió nord de la província.

Cal afegir que la primera edil castellonenca, ha estat l’encarregada d’obrir el multitudinari acte electoral assegurant al candidat estatal que “Castelló no te va a defraudar, a mi no m’ha defraudat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada