PSPV-PSOE i Unides Podem signen l’acord de govern de Vila-real

Tant Benlloch com Chalmeta s'han mostrat satisfets de la signatura i convençuts que l'acord permetrà seguir avançant en les polítiques progressistes a Vila-real

Publicitat

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, el regidor d’Unides Podem a l’Ajuntament de Vila-real, José Ramón Ventura Chalmeta, i la secretària general del PSPV-PSOE local, Silvia Gómez, han segellat hui el pacte de govern entre ambdues forces polítiques per al mandant municipal 2019-2023. L’acord, amb 13 punts programàtics, pretén “consolidar les polítiques progressistes dels últims huit anys a Vila-real” amb la incorporació del regidor de la confluència al govern municipal presidit pel socialista Benlloch, a través d’una tinença d’Alcaldia i les delegacions de gestió en l’àrea d’Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient.

“El passat 26 de maig, els ciutadans i les ciutadanes van llançar amb claredat i decisió diversos missatges: que volen estabilitat en el govern municipal i que es consoliden les polítiques progressistes que estos últims huit anys han fet avançar Vila-real”, argumenta el document, que subratlla també el context polític estatal i autonòmic, amb la conformació de governs i acords progressistes que sumen les forces d’ambdues formacions. El pacte de govern “respecta la posició política autònoma de cada partit en temes que no afecten Vila-real” i estableix un seguit de 13 mesures i projectes a desenvolupar en els pròxims quatre anys, per tal de seguir avançant en una ciutat “accessible, inclusiva, igualitària, feminista, ètica, sostenible, innovadora i amb benestar”, que fomente la transparència i la participació ciutadana i un creixement econòmic basat en la diversitat i de suport a l’empresa local.

Rovira  

Tant Benlloch com Chalmeta s’han mostrat satisfets de la signatura i convençuts que l’acord permetrà seguir avançant en les polítiques progressistes a Vila-real. “És la primera vegada que estem a l’Ajuntament i sabem que tenim moltes coses per aprendre, però estem il·lusionats de poder treballar per fer una ciutat millor, més sostenible i inclusiva”, valora el regidor d’Unides Podem. Benlloch, per la seua banda, ha agraït la confluència haver acceptat la responsabilitat “de treballar junts des del lloc on es prenen les decisions que poden canviar la vida de la gent”. “Ens hauria agradat poder sumar més forces per a remar com més gent millor pel futur de la ciutat, però respectem la decisió de cada partit i tornem a agrair Compromís pel seu paper en el canvi dels últims vuit anys a Vila-real”, afegeix.

Els projectes i mesures del pacte de govern municipal 2019-2023 són els següents:

1. Defensarem els interessos de Vila-real, per davant de tot, davant de qui siga, reclamant a les altres administracions tot allò que ens correspon.

2. Transparència de la gestió i despeses públiques i prendre mesures de regeneració democràtica. Fomentar la participació ciutadana a través de les noves tecnologies i avançar en la descentralització i modernització de l’Administració local.

3. Elaboració i posada en marxa dels següents plans integrals, com a drets fonamentals d’una ciutat que siga accessible, inclusiva, igualitària, feminista, ètica, sostenible, innovadora i amb benestar:

Discapacitat i Dependència
Contra la Pobresa
Actuació Intergeneracional
* Pla de Transició ecològica i energètica

4. Fomentar una ciutat basada en el creixement econòmic, que aposte per la diversitat, i que siga social, real i ètica, potenciant el treball amb les empreses locals, promovent la participació dins dels programes i subvencions d’altres administracions i programes europeus.

5. Pla de rehabilitació d’habitatge. Incentivar l’ús de la ceràmica local i d’empreses amb domicili fiscal al municipi, en qualsevol actuació a Vila-real.

6. Assessorament municipal en els temes d’habitatge (desnonament, habitatge social, etc.) i en la pobresa energètica. Contacte amb associacions i moviments socials

7. Continuar amb els plans de recuperació i potenciació de l’agricultura com a oportunitat de creixement econòmic i d’ocupació, i en fomentar la transició ecològica.

8. Continuarem apostant per la millora del model econòmic basat en la sostenibilitat, innovació, noves tecnologies, l’economia del coneixement i del talent per a consolidar les quatre marques de la ciutat (Festivals, Congressos i Esdeveniments, Esport i Salut, Ciutat Educadora i Universitària i de la Ciència i la Innovació).

9. Continuar amb les polítiques de moderació fiscal i rigor pressupostari.

10. Promoure, incentivar i incrementar les actuacions per aconseguir una igualtat real entre dones i homes, sense cap discriminació per orientació sexual.

11. Garantir la igualtat d’oportunitats de tota la ciutadania per a la pràctica esportiva, i inclusió de Vila-real en la Xarxa de Ciutats Saludables, i amb perspectiva de gènere.

12. Un PGOU per a una ciutat sostenible, respectuosa amb el medi ambient i accessible.

13. Confeccionar els pressupostos amb perspectiva de gènere, per tindre una ciutat sostenible, respectuosa amb el medi ambient i accessible.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada