Repoblem de la Diputació, arribarà al Congrés dels Diputats com a referent de la lluita contra la despoblació

Moliner: “Volem els nostres pobles vius i per a açò és important posar la despoblació en l'agenda de totes les administracions”.

FORO DESPOBLACIÓ
Actualitat Valenciana
Publicitat

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, exposarà el dijous en el Congrés dels Diputats el programa ‘Repoblem’ com a referent en la lluita contra la despoblació. Així, el president del Govern Provincial, també president de la Xarxa Internacional de Províncies Partenalia, serà un dels set ponents que debatran en la primera taula redona dels fòrums APAMA 4.0 (Fòrums d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi ambient 4.0 en el Congrés dels Diputats) organitzats pel Grup Parlamentari Popular.

“La iniciativa que hem pres des del Govern Provincial de Castelló de no renunciar al món rural com una font d’oportunitats per al futur és una iniciativa ben considerada i que val la pena seguir desenvolupant i exportant allà on tinguem oportunitat per a seguir fent de la despoblació un tema de treball en l’agenda de totes les administracions”, ha explicat el president.

PublicitatRovira  

El president Moliner participarà en la primera taula redona que sota el títol ‘Territori i Despoblació. Territoris Rurals Intel·ligents’, serà moderada per la periodista i escriptora Isabel González del Gual, amb la participació de Francisco Burillo Mozota, director dels Projectes Segeda i Regió muntanyenca CeltibéricaFelipe González de Canales, president de l’Institut de Desenvolupament Comunitari; José Manuel Baltar Blanco, vicepresident de Partenalia i president de la Diputació d’OrenseChabela de la Torre Olvera, delegada del Projecte REGTSA i vicepresidenta de la Diputació de Salamanca; Victor Jolin Garijo, coordinador de la Xarxa Estatal de Desenvolupament Rural (REDER) i Benjamí Prieto València, membre dels Premis Llançadora i Rehabilitació del Patrimoni Històric i president de la Diputació de Cuenca.

En eixe sentit, Moliner ha assenyalat que “volem els nostres pobles vius és important que la despoblació estiga sobre la taula de totes les administracions i després de l’anunci d’aquest cap de setmana del president del Govern sabem que avui la despoblació té l’oportunitat de comptar amb més recursos perquè els pobles tinguen futur i amb açò els castellonencs més igualtat en les seues oportunitats visquen on visquen, que és el que sempre hem defensat des de la Diputació”.

En els Fòrums APAMA 4.0 s’exposen les pràctiques més innovadores dutes a terme des de les diferents institucions més pegades al territori per a debatre sobre les diferents perspectives de la temàtica a tractar, en aquest cas la despoblació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada