Investiguen a una persona per la sostracció de diversos ruscs en les Coves de Vinromà

coves de vinromà
Publicitat

Els agents de la Unitat UPROMA van detectar els ruscs sostrets durant una inspecció a una parcel·la particular prop de l’avinguda del Mar.

Agents de la Patrulla de Protecció del Medi ambient i Benestar Animal de la Policia Local de Castelló, UPROMA, han instruït diligències al Jutjat d’Instrucció de guàrdia contra una persona per la presumpta sostracció de tres ruscs d’una explotació apícola situada en la localitat de Coves de Vinromà. Els fets es remunten al 23 de maig quan agents de la Unitat UPROMA van realitzar una inspecció a una parcel·la situada prop de l’avinguda del Mar de la qual hi havia nombroses queixes de vianants i esportistes sobre una explotació apícola no autoritzada situada en aqueix lloc.

PublicitatRovira  

Els agents, en arribar al lloc indicat per les reclamacions veïnals, van observar que efectivament hi havia diversos ruscs desplegats per diverses zones de la parcel·la, algunes actives i unes altres en desús. Els agents van esbrinar que els ruscs mancaven d’autorització legal per a la seua instal·lació i a més infringia diversos preceptes al Reial decret 209/2002 sobre les normes d’ordenació de les explotacions apícoles pel que els agents van procedir a denunciar aquests fets i li van indicar a l’amo que com més prompte millor retirara els ruscs actius del lloc on es troben al no complir la ubicació d’aquestes amb les distàncies establides per a nuclis urbans.

Durant la inspecció de l’explotació, als agents els cride l’atenció diversos ruscs que estaven emmagatzemades en una part de la parcel·la i que tenien un nombre de sèrie. Els agents van investigar aquesta numeració per a conéixer la procedència de les mateixes, ja que el presumpte propietari entrava en constants contradiccions sobre l’origen d’aquestes. Realitzades les consultes sobre la titularitat i origen dels ruscs, els agents de la Unitat UPROMA van esbrinar que aquests ruscs pertanyien a una explotació apícola del municipi de Coves de Vinromà i que el seu legítim propietari havia denunciat la seua sostracció durant l’hivern de 2016.

De fet, per a confirmar el presumpte robatori, els agents de UPROMA van citar a la persona que havia denunciat la sostracció dels ruscs perquè s’acostara a la parcel·la investigada i verificara si aquests ruscs eren de la seua propietat. Uns dies després, es va personar juntament amb dos agents del Grup Roca de la Guàrdia Civil, el legítim amo dels ruscs qui va reconéixer sense cap gènere de dubtes les seues instal·lacions apícoles. A la vista d’aquests fets, els agents han obert diligències contra J.C.P., de 36 anys per un presumpte delicte de furt dels tres ruscs sostretes i el grup Roca de la Guàrdia Civil continuarà amb la recerca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada