La Junta Electoral ordena la retirada de les tanques publicitàries de Begoña Carrasco

La publicitat vulnera les disposicions de la LOREG i les instruccions de la Junta.

Publicitat

La Junta Electoral de Zona de Castelló de la Plana ha ordenat la retirada immediata de les tanques de la candidata del PP a l’Alcaldia de la capital, Begoña Carrasco, per vulnerar la Llei orgànica del Règim Electoral General i les instruccions de la Junta Electoral Central.

Carrasco té un termini de 24 hores per a retirar la publicitat il·legal que la seua formació ha situat en diferents punts de la ciutat.

Rovira  

La resolució de la JEZ es va produir arran d’una denúncia interposada per la representació del PSPV-PSOE davant la Junta que posava en el seu coneixement l’existència d’una desena de suports publicitaris dels populars amb la fotografia de la seua candidata i el seu lema de campanya per als comicis locals del pròxim 26 de maig, la qual cosa suposava una evident vulneració de la normativa electoral que prohibeix propagada de qualsevol tipus fins a les dates fixades per a això en la convocatòria oficial d’aquesta cita ciutadana amb les urnes. L’article 50 de la LOREG estableix que “cap persona jurídica podrà realitzar campanya electoral a partir de la data de la convocatòria de les eleccions”.

“Carrasco ha d’acatar la legalitat i complir amb les disposicions de la Junta Electoral”, indica el secretari general del PSPV-PSOE de Castelló, Paco Gil. “El PP ha estat acostumat durant molts anys a no respectar les regles del joc i ha acudir dopat a les eleccions”, afig. L’enduriment de la normativa electoral es va produir, precisament, arran dels casos de corrupció com Gürtel en els quals el PP es va aprofitar dels governs en les institucions en les quals estava representat per a afavorir les seues campanyes electorals.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada