L’UJI estableix un punt violeta-rainbow que ofereix orientació i assessorament en matèria d’assetjament sexual i violència masclista

La Universitat Jaume I de Castelló ha creat un punt violeta-rainbow permanent en el campus que ofereix orientació i assessorament psicològic en matèria d’assetjament sexual i violència masclista amb el propòsit de visualitzar i conscienciar en la necessitat de buscar solucions per un problema social com és el masclisme o la LGTBIfòbia.

La universitat castellonenca vol que totes les persones de qualsevol orientació afectiu-sexual se senten segures al campus i puguen tant denunciar casos de discriminació o assetjament com rebre assessorament. De moment, està localitzat en la Unitat d’Igualtat a l’ESTCE i compta amb una especialista en orientació i tractament clínic.

PublicitatRovira  

L’UJI disposa d’un protocol per a la detecció, prevenció i actuació en els supòsits d’assetjament laboral, assetjament sexual, assetjament per raó de sexe, assetjament per orientació sexual i identitat i expressió de gènere. Quan arriba una consulta, la psicòloga acompanya i assessora la persona i després realitza una avaluació de la situació i deriva, si escau, el cas a la Comissió Investigadora de Reclamacions (CIRA).

L’establiment d’aquest punt violeta-rainbow ha sigut possible gràcies a la col·laboració de Generalitat Valenciana, mitjançant un conveni amb la Direcció General de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat.

El punt violeta-rainbow de l’UJI està situat al despatx TI2016SD (planta baixa de l’edifici TI de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals), amb el telèfon 964 72 70 28 i el correu puntvr@uji.es.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada