L’UJI estableix un punt violeta-rainbow que ofereix orientació i assessorament en matèria d’assetjament sexual i violència masclista

Publicitat

La Universitat Jaume I de Castelló ha creat un punt violeta-rainbow permanent en el campus que ofereix orientació i assessorament psicològic en matèria d’assetjament sexual i violència masclista amb el propòsit de visualitzar i conscienciar en la necessitat de buscar solucions per un problema social com és el masclisme o la LGTBIfòbia.

La universitat castellonenca vol que totes les persones de qualsevol orientació afectiu-sexual se senten segures al campus i puguen tant denunciar casos de discriminació o assetjament com rebre assessorament. De moment, està localitzat en la Unitat d’Igualtat a l’ESTCE i compta amb una especialista en orientació i tractament clínic.

Rovira  

L’UJI disposa d’un protocol per a la detecció, prevenció i actuació en els supòsits d’assetjament laboral, assetjament sexual, assetjament per raó de sexe, assetjament per orientació sexual i identitat i expressió de gènere. Quan arriba una consulta, la psicòloga acompanya i assessora la persona i després realitza una avaluació de la situació i deriva, si escau, el cas a la Comissió Investigadora de Reclamacions (CIRA).

L’establiment d’aquest punt violeta-rainbow ha sigut possible gràcies a la col·laboració de Generalitat Valenciana, mitjançant un conveni amb la Direcció General de l’Agència Valenciana d’Igualtat en la Diversitat.

El punt violeta-rainbow de l’UJI està situat al despatx TI2016SD (planta baixa de l’edifici TI de l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals), amb el telèfon 964 72 70 28 i el correu puntvr@uji.es.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada