Un pres fereix a quatre funcionaris en el Centre Penitenciari d’Albocàsser

Aquest intern és el mateix que va agredir a 9 funcionaris en Estremera al gener, i 5 a l'abril en Port 3

funcionaris
Publicitat

Quatre funcionaris de presons han sigut ferits de forma lleu per un intern classificat com “extremadament perillós” en el Centre Penitenciari d’Albocàsser. Segons l’Associació Professional de Funcionaris de Presons (APFP), l’intern va amenaçar a un dels funcionaris amb portar-li tabac o “acabar a l’hospital”.

Davant la negativa del funcionari, va començar a colpejar les portes del rasclet del pati destrossant-les i arrancant els cristalls, insultant i amenaçant de mort als funcionaris allí presents. El Cap de serveis va intentar calmar-lo dialogant amb ell, però l’intern va continuar trencant les portes i arrancant més cristalls, i amb la finalitat que no s’autolesionara, es va ordenar l’entrada amb l’equipament de protecció, que “amb gran professionalitat” es va aconseguir reduir a l’intern sent lesionats quatre dels funcionaris intervinents.

Rovira  

Fonts d’institucions Penitenciàries han confirmat els fets, que es van produir la vesprada d’aquest diumenge en el mòdul de règim tancat quan l’intern estava al pati i es va mostrar agressiu després d’exigir a un funcionari que li donara tabac.

Després d’intentar que es calmara, els funcionaris es van posar els protectors per a reduir al pres, que es mostrava molt agressiu i portava cristalls de la porta que havia trencat, i mentre intentaven reduir-lo, els quatre funcionaris “van resultar lesionats de forma lleu” i després de ser atesos van continuar treballant, segons les fonts.
Al pres se li va aplicar la mesura d’aïllament i de forma temporal se li va imposar la subjecció mecànica (esposes) fins a calmar-ho, segons Institucions Penitenciàries, que han indicat que els funcionaris “van actuar correctament” per a reduir a l’intern, que es va mostrar molt agressiu.

Aquest intern és el mateix que va agredir a 9 funcionaris en Estremera al gener, i 5 a l’abril en Port 3, segons l’Associació, que afirma que aquestes situacions “són cada dia més freqüents en els centres penitenciaris sense que el Ministeri de l’Interior ni la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries posen mitjans tècnics per a ajudar a dissuadir i solucionar situacions violentes d’aquest perfil d’interns”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada