L’Espai Jove de Vila-real centrarà la seua programació d’estiu en el Dia de la Joventut, talleres, cursos formatius i activitats d’oci

Laboratori d'art jove Vila-real
Actualitat Valenciana
Publicitat

La Regidoria de Joventut ha organitzat una completa programació per als mesos de juliol, agost i setembre, en la qual no faltaran els tallers i cursos de formació per a l’ocupació, les activitats d’oci o una data tan assenyalada com el Dia de la Joventut.

L’agenda de l’Espai Jove comença amb la convocatòria del punt de trobada de cultura japonesa, que es convoca tots els diumenges del mes de juliol de 18.00 a 20.00 hores en el recinte, on no faltaran les activitats relacionades amb el país, tallers, jocs tradicionals o projeccions.

PublicitatRovira  

També es realitzaran dues quinzenes d’una nova iniciativa, com és el Laboratori d’art jove, per a xiquets de sis a 13 anys, que s’ofereix de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores. No faltaran la pràctica de capoeira, tots els dimarts i dijous fins al 27 de setembre de 18.00 a 21.00 hores, ni els Tallers per la Igualtat, adaptats a persones amb discapacitat física o psíquica, que en esta edició se centren en l’art precolombí i el relleu.

El taller de creació de videojocs i el de conductor de carretons elevadors són les dues propostes formatives que s’ofereixen per a acabar el mes de juliol.

A l’agost la programació compta amb el Dia de la Joventut, que se celebrarà el dissabte 12, de 17.00 a 21.00 hores, en la plaça del Pastoret del Termet. Com cada any, s’organitzaran activitats com la Ràdio Espai Jove en directe, jocs de rol, tallers i el concert de Marcel el Marcià per als més xicotets i un altre de Fulla Kaduka para joves.

També es preveu la realització d’un curs de robòtica i creació de videojocs per a xiquets de huit a 12 anys, que tindrà lloc de dilluns a divendres en dos torns diferents. Se sumen a este taller el de monitor de menjador escolar i el de manipulador d’aliments hortofructícoles, el primer amb una durada de quatre dies (del 20 al 24) i el segon que es desenvoluparà durant el matí del 21 d’agost, de 9.00 a 13.00 hores.

Ja al setembre torna el punt de trobada de cultura japonesa, la capoeira, amb una exhibició durant les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia, el campionat d’escacs o la festa infantil d’Els Lluïsos, prevista per al dimarts 18, a les 18.30 hores a la plaça de Mossén Ballester.

Completarà el mes el curs de Llengua de signes nivell A1, de 60 hores, impartit per APESOCAS i reconegut per la Confederació Nacional de Sords d’Espanya (CNSE) i per FESORD CV. Al llarg de tot l’estiu segueixen en marxa els cursos d’iniciació a la ràdio, producció amb Ableton Live, DJ Traktor amb controladors i DJ Djing amb Ableton.

“Un any més hem comptat amb nombroses associacions juvenils de la ciutat per a elaborar una programació estival completa, en la qual no falten alternatives d’oci per a xiquets i joves, que no necessiten eixir de Vila-real per a gaudir de propostes divertides”, explica la regidora de Joventut, Gemma Gil. Així mateix, l’edila destaca l’organització de tallers formatius per a l’obtenció de títols i certificats “molt importants per a aconseguir treball, perquè el nostre objectiu és ajudar als joves”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada