Vila-real aposta per les persones, incrementant en 900.000 euros el pressupost de Serveis Socials

La Regidoria, que compta amb tres milions d’euros, incorporarà 14 professionals per a l’atenció a la dependència, adquirirà habitatge social, augmenta els convenis amb entitats i millora els serveis d’oci preventiu i el transport adaptat

Pressupost Serveis Socials
Actualitat Valenciana

La Regidoria de Serveis Socials de Vila-real compta amb 900.000 euros més en el seu pressupost per a este 2018, en una nova aposta per seguir millorant la qualitat de vida dels veïns. El regidor de l’àrea, Álvaro Escorihuela, ha donat a conéixer els detalls d’esta partida econòmica, que rondarà els tres milions d’euros i que incorpora algunes novetats per a oferir una millor atenció a les persones.

“Seguim incrementant el pressupost per a donar resposta als qui pitjor ho estan passant i per a assumir noves competències que permetran oferir un servei de major qualitat”, indica l’edil. Entre les novetats destaquen la incorporació de 240.000 euros més per a un programa d’ocupació que contempla la contractació de 14 professionals, entre els quals hi haurà cinc treballadors socials, un educador social, dos psicòlegs, dos assessors jurídics, dos administratius i dos auxiliars d’administratiu.

PublicitatRovira  

“La seua ajuda ens permetrà seguir desbloquejant a un major ritme els expedients de l’atenció a la dependència per a garantir que prompte qualsevol veí que presente una sol·licitud puga tindre una resposta al més aviat, ja que ara la llista d’espera és del voltant d’un any, tot i que l’hem rebaixat molt pel que a uns anys enrere”, apunta.

D’altra banda, s’han habilitat 250.000 euros per a la compra d’habitatge social, que s’incrementaran fins al mig milió d’euros gràcies a les ajudes de la Generalitat. “Mentre arriba esta borsa d’habitatges, hem dotat 50.000 euros per a lloguer pisos que facen de pont fins a l’arribada de la solució definitiva”, explica.

L’Ajuntament també compta amb 21.000 euros per a reformar l’entresòl del centre cívic María de Luna per a instal·lar un centre d’atenció primerenca per a xiquets de zero a tres anys amb alguna discapacitat, ampliable fins als sis anys.

Quant a les ajudes d’emergència social, Escorihuela indica que es mantenen igual que en anys anteriors. “Després de l’increment que es va produir en l’anterior legislatura, passant de 135.000 euros que destinava al PP, als 270.000 euros amb els quals este equip de govern progressista dota esta partida, s’ha demostrat que és una quantitat més que suficient per a donar resposta als veïns, per la qual cosa la mantenim igual”, assegura.

D’altra banda, l’apartat de convenis comptarà amb 600.000 euros, una diferència de 100.000 euros més respecte del 2017, que serviran per a incrementar l’aportació a entitats com Creu Roja, la Fundació ‘Manantial‘, ‘Afervil‘ i ‘Conquistando Escalones’.

En un altre ordre de coses, Escorihuela afirma que es contempla un increment de 60.000 euros més per als programes d’oci preventiu, Aplec i Campus Natura, per a cobrir una novetat, com és l’ampliació al mes d’agost del Campus Natura, que també inclourà els serveis de desdejuni i menjador. La mateixa quantitat s’ha reservat per al nou contracte de transport adaptat, “en una aposta per millorar el servei”.

“En total són 900.000 euros més respecte a fa un any per a una Regidoria que demostra cada dia que aquest govern aposta per les persones i per oferir una millora de la qualitat de vida a tots els ciutadans”, conclou el regidor.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada