Els Serveis Públics de Vila-real comptaran amb dos milions d’euros del pressupost

La posada a punt de les vies públiques i la remodelació de jardins centren les actuacions, juntament amb l’aplicació de les noves tecnologies al servei dels veïns

Pressupost Serveis Públics
Actualitat Valenciana

La Regidoria de Serveis Públics de Vila-real explica per a este 2018 amb un pressupost de dos milions d’euros, que servirà per a seguir millorant l’estat de la ciutat.
En els pròxims mesos, la regidoria que dirigeix Francisco Valverde compta amb un projecte extens en el qual el principal objectiu és “fer més còmoda la vida dels veïns i cuidar i mantindre l’espai que tots compartim”.

Valverde ha destacat l’aplicació de les noves tecnologies al servei dels ciutadans, que “afigen més valor a tot el que impulsem des de l’Ajuntament”. En este sentit, destaca la pròxima instal·lació de comptadors d’aigua potable intel·ligents en el barri del Pilar. “Encara que hi haja qui pense que la intenció és facturar millor als usuaris i facilitar el treball al proveïdor, la realitat és ben diferent, ja que estes innovacions permeten aprofitar els recursos d’una manera més raonable i eficaç, racionalitzant també la despesa i repercutint en els veïns”, apunta.

PublicitatRovira  

Aquestes tecnologies també arriben a la xarxa de clavegueram i al reg del jardí de les Dominiques, entre altres espais, “la qual cosa ens facilitarà el treball en estes infraestructures”.

“Des de la incorporació de la nova llei de contractes han sigut molts els problemes que ens hem trobat per a seguir amb el nostre model de treball amb empreses locals, ja que sempre hem volgut que la nostra gestió repercutira directament en la nostra ciutat i els seus treballadors, però malgrat les dificultats, seguirem apostant per mantindre esta filosofia per a millorar l’espai públic”, explica.

En este sentit destaca que, “al marge de les grans obres, aquelles intervencions que semblen xicotetes i que són les que sempre han realitzat les empreses locals són molt importants per als veïns”. Serveis Públics seguirà amb el pla d’eliminació de barreres arquitectòniques, amb la creació de noves cantonades accessibles i l’eliminació de voreres de menys de 80 centímetres.

“El vianant és la nostra prioritat i, per açò, anem a semipeatonalitzar aquelles zones on les voreres no complisquen una funció útil”, afirma. “Hem intervingut en nombrosos carrers i els dos pròxims vials que convertirem en semipeatonals per a donar resposta al problema seran Ecce Homo i Buenos Aires, amb una inversió total de 100.000 euros”, apunta.

El pressupost de Serveis Públics també pensa en els més menuts. Per això, està previst invertir 150.000 euros en jocs de gran format per als parcs i jardins. “Són jocs diferents i que inclouen altres jocs molt diversos que resulten molt interessants per als xiquets”, assegura Valverde. Inicialment, està previst que s’instal·len a la Maiorasga, que tindrà una reforma integral, i en el jardí de Jaume I.

També es realitzarà una remodelació integral del conegut com a jardí de la muntanyeta, situat al costat del pavelló Bancaixa, que “està totalment desaprofitat i que unirem amb el parc de davant, a través d’un pont per a salvar la séquia”. El control remot de l’enllumenat públic, ja en marxa, o la creació de passos de vianants intel·ligents que s’il·luminen amb la presència de les persones se sumen al pressupost fins a final d’any.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat de Castelló

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada