domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Català acusa Oltra de fer “un joc de trilers” per a evitar donar explicacions en una comissió d’investigació

“S’ha establit la política de la por en la Conselleria d’Igualtat. Oltra, que deia que era transparent, està sent opaca menys quan ve a les Corts i dóna dades de menors a la vista de tots. Si dóna dades de menors a la vista de tots” La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, María José Català, ha afirmat avui que PSPV i Compromís “estan fent un joc propi de trilers en voler fugir de la comissió de recerca sobre la gestió del Consell en centres de menors”.

Català s’ha pronunciat així en Les Corts respecte a la proposta dels dos partits sobre la creació d’una taula de treball sobre menors, “amb la qual volen diluir la seua responsabilitat o ens prenen per ximples, però a les Corts es ve a treballar amb el reglament en la mà i el reglament estableix que hi ha comissions legislatives, no legislatives, d’estudi i recerca i si escau subcomissions, però no es diu gens de taules de treball”.

La diputada popular ha indicat que “a més en la proposta que fan PSPV i Compromís no estableixen termini ni si els integrants de la taula tindran accés a tota la informació, si donaran expedients, quin reglament seguiran l’esquema de treball d’eixa comissió. És un exercici impropi en seu parlamentària”.

Català ha recordat que fa una setmana la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, “va dir que sí a la comissió de recerca, però avui ja no ho sabem, així que volem saber què opina i què li diran al seu grup parlamentari, si recolzaran o no la comissió de recerca, si votaran sí o no, que no vengen amb succedanis que a més no existeixen en el reglament de les Corts”. La proposta que fan PSPV i Compromís la pot crear Oltra en el seu àmbit d’actuació però no requereix la seua aprovació en Les Corts. És una aixecada de camisa en lletres majúscules”, ha assenyalat.

Català ha afirmat que Oltra “porta 2 anys gestionant els centres de menors de forma molt deficient”. “En les Corts hauran d’investigar-se una mica més que qüestions vinculades al PPCV, també caldrà investigar qüestions del Consell d’ara, investigar què estan fent en dos anys”, ha assenyalat.

D’altra banda, la portaveu adjunta popular ha explicat que ha tingut coneixement d’informacions “que apunten que s’estan internant menors de 3 anys en els centres dependents de la Generalitat, quan segons la llei de la infància 1/1996 és il·legal perquè hi ha de prioritzar l’acolliment familiar”.

“Les informacions que ens arriben ens diuen que en centres d’Alacant s’està internant a menors de 3 anys i volem saber si estes informacions són certes, si s’està produint, si hi ha justificació, quants casos hi ha i en quins centres i creiem que açò ha de desenvolupar-se en una comissió de recerca”, ha indicat.

“S’ha establit la política de la por en la Conselleria d’Igualtat i els funcionaris no poden tenir comunicacions. Oltra, que deia que era transparent, està sent opaca menys quan ve a Les Corts i dóna dades de menors a la vista de tots. Demana que es respecten les dades de menors a tothom però ella no ho respecta, ha imposat la Llei de la por. La gent té por, però l’oposició seguirà exigint la informació i protegirà a les persones que més ho necessiten”, ha conclòs.

Últimas noticias

Contenido relacionado