Catalá demana un ple extraordinari perquè l’alcalde comparega pel frau de l’EMT

Exigeix explicacions a l'alcalde Joan Ribó per la falta d'informació en l'EMT durant més de 3 dies després que detectaran el frau.

La portaveu del Grup Popular, María José Catalá, ha informat hui que sol·licitarà una auditoria integral dels sistemes informàtics i dels mecanisme de seguretat en l’EMT “perquè coneguem com és possible que hagen desaparegut 4 milions d’euros públics sense que cap responsable polític haja advertit aquest frau”.

Catalá, a més de demanar que l’EMT realitze l’auditoria dels seus sistemes informàtics, ha reiterat que “és també imprescindible que l’Ajuntament aprove la posada en marxa d’una comissió d’investigació per a esclarir les fallades que han pogut donar-se en la fiscalització de la despesa i aclarir les responsabilitats polítiques que pogueren derivar-se d’aquests”.

Així mateix, ha recordat que El Grup Popular ha sol·licitat de manera reiterat en les comissions informatives i el Ple que s’implante la Plataforma Integral d’Administració Electrònica (PIAE) en totes les empreses i organismes públics de l’Ajuntament. El PIAE hauria d’estar ja implantat en organisme públics com la Junta Central Fallera, Consell Agrari, Fundació de Policia Local i el Palau de la Música.

“És gravíssim que s’hagen desviat fraudulentament 4 milions de € de diners públics i l’única reacció de l’alcalde i el seu regidor responsable de l’EMT haja sigut ocultar la informació durant quatre dies i convocar amb urgència el divendres a la vesprada un consell d’administració per a no dir res i descarregar tota la responsabilitat en una treballadora”, ha lamentat.

Catalá ha exigit que es garantisca el funcionament del servei de transport públic i el pagament de les nòmines dels treballadors. I, finalment, ha demandat que “els serveis jurídics de l’Ajuntament i de l’EMT, així com els serveis municipals pertinents, porten avant totes l’accions judicials necessàries perquè es puga recuperar els diners defraudats”.

CatalanSpanish