Catalá: “Invertirem 35 milions de € per a estendre la gratuïtat de l’Educació Infantil”

Assegura que "el PSOE que es presentarà a les Eleccions lamina l'Educació concertada, lamina la llibertat d'elecció dels pares per a triar el col·legi dels seus fills, lamina l'assignatura de Religió i lamina la protecció del castellà"

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de València,  Jose Català, ha anunciat hui que quan siga Alcaldessa aprovarà una línia pressupostària a l’Ajuntament perquè l’Educació Infantil de 0 a 3 anys siga gratuïta per a totes les famílies de la ciutat.

Afirma que des de l’Ajuntament recuperarà el districte únic i el criteri de la demanda social per a garantir la llibertat dels pares en l’elecció del col·legi dels seus fills. “Ningú sap què és el millor per als seus fills que els seus pares, el contrari és imposició i tirania”.

PublicitatRovira  

Destaca que posarà fre al tancament d’aules concertades a València i als atacs que la Llibertat educativa està patint del tripartit.

Català ha llançat aquesta proposta en un acte sobre Educació, que s’ha celebrat en l’Ateneu Mercantil, en el qual també ha participat la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i al qual han assistit representants del món de l’Educació de la patronal, sindicats, Universitats i de la Mesa per l’Educació en Llibertat.

La candidata del PP i diputada de les Corts ha volgut que el seu primer compromís personal en un acte públic estiguera vinculat amb l’Educació, ja que segons ha destacat, “l’Educació per a mi és el primer i des de sempre ha sigut una de les meues principals preocupacions en l’administració”.

En la seua intervenció, ha explicat que la mesura que posarà en marxa implicarà que “els pares no pagaran l’escolarització dels seus fills a través d’un Xec Escolar universal amb independència de si l’escola infantil triada siga pública o privada”.

A través del Xec Escolar es complementaran les ajudes que reben les famílies per mitjà del Bo infantil de la Generalitat”, fins a cobrir el 100% del cost de l’escolarització. L’import de cada Xec escolar variarà en funció de la quantitat que rep cada família a través del Bo infantil de la Generalitat. “La mesura va dirigida a tots els xiquets de 0 a 3 anys de la ciutat”, ha destacat.

Amb això, ha ressaltat, “s’aconseguirà garantir la llibertat d’elecció, avançar en la conciliació de la vida laboral i familiar, així com ajudar els centres d’educació infantil de la ciutat”.

Català ha lamentat que el tripartit de l’alcalde Ribó haja deixat a més de 1.200 famílies sense el Xec Escolar. Els que venien “eliminar els ajustos”, ha apuntat, “el primer que van fer quan van arribar a l’Ajuntament va ser retallar en 500.000 € les ajudes al Xec Escolar”.

EDUCACIÓ CONCERTADA I PÚBLICA

En relació amb l’Educació concertada ha assegurat que “quan siga Alcaldessa frenara tots els tancaments d’aules concertades i els atacs que la Llibertat educativa està patint del tripartit”.

Dins d’aquesta línia d’actuació, ha manifestat que “el PP recuperarà el districte únic, un model que a la ciutat de València va permetre que el 93% de les famílies pogueren matricular als seus fills en el col·legi triat com a primera opció”.

El criteri de la demanda social en l’assignació de centres escolars que està recollit en la legislació vigent sobre Educació, ha assegurat, “garanteix la llibertat dels pares a l’hora de triar el col·legi dels seus fills”.

Català ha assegurat que l’aposta del tripartit per l’educació pública no és real, “com ho demostra que més de la meitat de les famílies valencianes es decanten per la concertada i que el 88% de les vacants escolars de la nostra ciutat són de la xarxa pública.

Per tant, s’ha declarat també ferma defensora de l’educació pública, “que és necessari dignificar, promoure i millorar”, al mateix temps que ha afirmat que “totes dues xarxes, la pública i la concertada, són complementàries i mai subsidiària una de l’altra”.

FRACÀS DEL PLA EDIFICANT

Sobre el Pla Edificant per a remodelar i construir nous col·legis ha dit que és un fracàs a València “De les 21 intervencions de la ciutat, només han posat en marxa una actuació, el CEIP 103 la licitació del qual va deixar preparada l’anterior Consell”.

Acabaran la legislatura i no s’haurà escomés a la ciutat ni una sola actuació d’adequació o construcció de centres escolars a la ciutat”, ha afirmat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela