La pujada d’impostos a València farà pagar 225 € més a cada família

El Govern del Ribó inicia el curs amb una pujada d'impostos generalitzada, ha materialitzat hui “l'estocada” d'impostos que no solament repercutirà a les empreses sinó a totes les famílies de la ciutat

La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha denunciat hui que “el Govern Ribó ha materialitzat “l’estocada fiscal” amb la pujada d’impostos i taxes municipals que no solament repercutirà en les empreses sinó en totes les famílies així com negocis i comerços de la ciutat de València”.

La pujada d’impostos directes des que Ribó governa a l’Ajuntament ha suposat que cada família pague una mitjana de 225 euros més a l’any. Els increments des de 2015 d’IBI, IAE, Imposat de Vehicles i les plusvàlues suposen que els residents a València paguen 51 milions d’euros més a l’any a l’Ajuntament de València per aquest concepte. L’any 2015 la recaptació prevista per aquest concepte eren 306 milions d’euros, i en 2020, amb la pujada de l’IAE i l’IBI, serà de 350 milions d’euros. “És a dir que són les famílies els qui paguen de les seues butxaques més de 50 milions d’euros en impostos municipals per a garantir els ingressos a l’Ajuntament”, va explicar Catalá.

Catalá ha anunciat que el Grup Municipal Popular presentarà el seu model fiscal que totalment contrari “nosaltres apostem per atraure inversions i empreses a la ciutat per a generar ingressos i reduir la pressió fiscal als ciutadans. Nosaltres apostem per convertir a València en una de les ciutats amb menor pressió fiscal per a poder atraure inversions”.

Els populars no els sorprenen d’aquesta pujada d’impostos, perquè “el Govern municipal Compromís-PSPV no ens ha defraudat. Volen convertir a València a la ciutat espanyola on els seus veïns suporten la major pressió fiscal de totes les ciutats espanyoles”. A la pujada de l’IAE i l’ICIO li segueixen ara l’increment del rebut de l’IBI en un 3% i que afectarà a més de 200.000 famílies que viuen a la ciutat de València.

Les noves ordenances fiscals no compensen la pujada de l’IPC per a l’IBI, la qual cosa suposarà un increment en els rebuts del 3%. També inclou una nova pujada per a l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE). En algunes zones de la ciutat arribarà al màxim permés per la llei, passant el coeficient del 3,27 al 3,8, la qual cosa suposa 0,6 punts més que l’exercici anterior.

Pujada de la taxa de taules i cadires

Un altre dels col·lectius afectats per la pujada de taxes i impostos són els bars i restaurants que veuran incrementada la taxa per ocupació de la via pública amb terrasses i cadires. La pujada afectarà a prop de 500 establiments amb pujades que van del 15 al 40% per a les zones dues i un, respectivament. Aquesta nova pujada se suma a la que ja van realitzar en 2016 i que perjudica molts xicotets establiments del centre de la ciutat. “Aquestes pujades castiguen a xicotetes cafeteries i bars, regentats en la seua majoria per autònoms, que tornaran a patir un nou increment injustificat de les seues despeses”, va explicar Catalá.

Totes les empreses de la ciutat que tributen per l’IAE es veuran afectades l’any 2020 per aquest increment, ja que les pujades van des de 0,10 als prop de 0,70 punts d’augment. Amb aquesta pujada de l’IAE l’Ajuntament de València es tradueix segons l’estudi financer en un increment de més 3 milions d’euros que hauran de pagar les empreses situades a la ciutat.

La pujada al màxim legal permés afectarà a més de 1.000 empreses instal·lades a València, que a més són aquelles que més riquesa i ocupació generen a la nostra ciutat. Però en total afectarà a prop de 8.000 empreses la pujada de l’IAE.

El Grup Municipal Popular ha defensat des del principi rebaixar la pressió fiscal tant per als ciutadans com per a les empreses. “A més entenem que des de l’Ajuntament han de prendre’s mesures que faciliten l’arribada d’inversions a la ciutat amb l’objectiu de generar ocupació i dinamitzar la nostra economia. Amb aquesta pujada d’impostos que aprovarà demà el Govern municipal només aconseguiran que els inversors trien altres ciutats amb menor pressió fiscal per a assentar-se”.

CatalanSpanish