Català: “Puig ha unit la seua destinació a Sánchez i ha venut als valencians a les futures decisions de Torra i els separatistes”

El Botànic va acabar ahir com una obra de teatre, com un drama en el qual algú mor amb un ganivet clavat a l'esquena".

La portaveu adjunta del Grup Popular en les Corts, Mª José Català, ha afirmat hui que Ximo Puig “ha unit la seua destinació a Pedro Sánchez i ha venut als valencians a les futures decisions de Torra i els separatistes”.

Català s’ha pronunciat així en la compareixença posterior a la Junta de Síndics de les Corts. La diputada ha parlat sobre l’avançament electoral anunciat ahir pel President de la Generalitat i la dissolució de les Corts que s’ha publicat hui. Sobre aquest últim punt ha assenyalat que “el PPCV ha demanat que aquesta dissolució no supose la paralització de petició de documentació, però la resta de grups l’han rebutjat”.

“El que vam viure ahir no és més que la crònica d’una mort anunciada. D’una banda es deixa de manifest el teatrillo de Puig amb el finançament, en suspendre’s la visita de la ministra Montero a la Comunitat. Amb l’avançament electoral ha decaigut la reivindicació del finançament, així com d’altres qüestions com el canal d’accés al Parc Central, el transport metropolità o el deute de la Marina”, ha assenyalat.

Català ha afirmat que darrere de la decisió de Puig d’avançar les eleccions “hi ha una clara estratègia”, però ha advertit que l’actual cap del Consell “ha unit la seua destinació a Sánchez. Els valencians saben bé que Puig i Sánchez són igual a vendre’ns a Torra i els separatistes”.

A més, Català ha criticat l'”ús infame” de les institucions ahir després de la compareixença d’Oltra en la seu la de vicepresidència. “Evidència que no se separa el Govern del partit i no ens va semblar que fóra la millor forma. El Botànic ha mort i té molt difícil sobreposar a aquesta ruptura abrupta i el relat de promeses incomplides. Es va acabar ahir com una obra de teatre, com un drama en el qual algú mor amb un ganivet clavat a l’esquena”.

La portaveu adjunta del GPP ha assenyalat que per al PPCV l’avançament electoral “és la millor forma de parar les ruptures abruptes, els retrets mutus i els desacords”. “En el PPCV estem encantats, com més prompte millor. Els valencians ja saben el que és un bloc d’esquerres. No hi ha millor escenari per a un candidat del PP ara mateix que veure el relat de les últimes hores i després d’un balanç del Botànic nefast, paralitzat per les decisions judicials i amb una gestió més que insuficient”.

Publicitat