Català assegura que si és alcaldessa de València solucionarà “el problema del trànsit” i eliminarà “el catalanisme” de la ciutat

La candidata a l'alcaldia de València del PP ha realitzat un balanç del primer mes de precampanya

Maria José Català (Arxiu)

La candidata a l’alcaldia de València del Partit Popular, María José Català, ha comparegut este matí per a realitzar un balanç del primer mes de precampanya a la ciutat i per a anunciar els compromisos que durà a terme si arriba a l’alcaldia de València.

Catalá ha iniciat este acte destacant totes aquelles accions que, segons el PP, el Govern de la Nau, liderat per Joan Ribó, no ha complit. “L’actual Govern deia que venia a rescatar persones, però només ha rescatat als seus. A més, han deixat passar diverses oportunitats, ja que han pujat els impostos a l’activitats econòmiques, la qual cosa ha suposat una paralització en el dinamisme de la ciutat”, ha assenyalat la candidata del PP. Així mateix, Catalá ha assenyalat que el tripartit “ha practicat un urbanisme a la carta i ha dut a terme una gestió antisocial”.

Per a María José Català, un dels principals problemes de la ciutat és la mobilitat. Per això, ha indicat que els seus compromisos en este àmbit seran solucionar “el problema del trànsit”, recuperar “la València dels 10 minuts”, revertir els trams de carril bici del carrer Alacant i Manuel Candela i de les avingudes Regne de València, Bujarssot i Constitució. A més, ha assegurat que restablirà l’aparcament nocturn en el carril bus. “A València hi ha una dictadura de la bici que no pensa en les persones”, ha comentat.

D’altra banda, en matèria d’educació, Català ha assenyalat que “recuperarà el districte únic per a tota la ciutat de València”, que frenarà “el tancament de les aules concertades” i que “garantirà la gratuïtat de l’educació dels 0 als 3 anys”; mentre que en el relacionat amb l’ocupació i l’economia, reduirà el temps de les llicències d’obres i convertirà València en un lloc d’atracció per a innovadors i emprenedors.

Seguint amb els seus compromisos, la candidata ha comentat que “eliminarà el catalanisme de la ciutat”, especialment en l’àmbit de festes i tradicions, i protegirà tradicions com la “pesca amb rall”.

“En estos 30 dies hem assumit alguns compromisos per a transformar la ciutat. Ara estem elaborant el programa electoral. Les enquestes no ens donen la majoria absoluta, necessitaríem un pacte amb el bloc de centredreta. Així i tot, a 100 dies de les eleccions, estes enquestes són importants, però no determinants”, ha explicat María José Catalá.

 

Publicitat