17.3 C
Valencia

La UMH, la Generalitat i la UA signen un conveni per a la creació de la Càtedra Interuniversitària d’Economia Blava

El rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Jesús Pastor Ciurana, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González, i el rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, han signat aquest matí un conveni per a la creació i el funcionament de la Càtedra Interuniversitària d’Economia Blava i Promoció del Sector Maritimorecreatiu.

- Publicitat -AVL

El rector de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, Jesús Pastor Ciurana, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent González, i el rector de la Universitat d’Alacant (UA), Manuel Palomar Sanz, han signat aquest matí un conveni per a la creació i el funcionament de la Càtedra Interuniversitària d’Economia Blava i Promoció del Sector Maritimorecreatiu. La finalitat és que, a través d’aquesta Càtedra, es duguen a terme activitats formatives, de difusió i d’investigació relacionades amb l’activitat del sector maritimorecreatiu i professional de la Comunitat Valenciana.

Dins de la Càtedra es preveuen activitats formatives, culturals, d’investigació, d’anàlisi, de proposta d’ordenació, de transferència del coneixement i de millora dels mecanismes de gestió o de qualitat relacionades amb l’ús i gaudi de la mar com a mitjà d’ús públic i com a espai de la iniciativa empresarial sota els principis de l’economia sostenible.

- Advertisement -

Entre les diferents activitats de formació destaquen concedir beques i ajudes de formació i dotar de mitjans les universitats en el seu àmbit acadèmic que permeten la gestió i desenvolupament de la Càtedra i impartir cursos monogràfics, d’estiu, seminaris, tallers i conferències d’extensió universitària en qualsevol aspecte de l’economia relacionada amb el sector marítim, amb la regulació d’aquest o amb les seues condicions ambientals i naturals.

Així mateix, entre les activitats d’investigació destaquen realitzar projectes d’investigació i prospectiva que permeten identificar l’oferta nàutica i marítima de la Comunitat Valenciana; promocionar trobades nacionals i internacionals de les persones expertes, de persones investigadores o d’iniciatives econòmiques o empresarials relacionades amb el sector marítim i l’economia blava.

A més, es preveu, entre altres activitats, confeccionar guies, itineraris o estudis didàctics, turístics, ambientals, esportius, d’inversió, d’emprenedoria o de noves vetes de mercat, que responguen a un plantejament econòmic sostenible, nou o d’interés final per a la generació d’ocupació i per a les empreses valencianes, així com promoure i dirigir tesis doctorals i concedir beques i ajudes a projectes d’investigació.

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball finançarà les actuacions objecte del conveni per un import màxim de 15.000 euros a favor de la UMH i pel mateix import a favor de la UA.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats

Borriana obri el primer circuit de cal·listènia al parc de Novenes de Calatrava

• Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
- Advertisement -

: Valencià