06:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cau una de les portes de la Basílica de la Verge en ple trasllat

L’incident, que ha provocat arrapades a una dona major, s’ha produït minuts després i les 10 del matí quan en obrir les portes de la Basílica situades en la part recaient a la Catedral, en el passatge Emilio María Aparicio la pressió exterior dels centenars de devots que s’amuntegaven ha fet que una de les portes colpejara violentament contra la paret i es trencaren les frontisses.

La porta, de 5 metres d’alt i 1.100 quilos de pes, ha caigut lateralment sobre l’altra quedant recolzada en ella, encara que també pel colp, “aquesta segona porta ha patit alguns danys i el trencament de les frontisses”, segons ha indicat el rector de la Basílica, Juan Bautista Antón.

Immediatament, efectius de la Policia Local amb ajuda de la Germanor dels Seguidors de la Verge han buidat la zona que ha sigut acordonada amb tanques metàl·liques. Per la seua banda, els bombers han inspeccionat la zona i l’estructura de la porta.

El rector ha indicat que s’ha posat ja en contacte amb un ferrer perquè com més prompte millor puga reposar les frontisses afectades.

Atés que la porta afectada és per la qual entra a la Basílica la processó d’aquesta vesprada amb la Verge dels Desemparats que parteix de la Catedral, el rector ha precisat que la processó entrarà per la porta de la Basílica recaient a la plaça de l’Almoina.

Les dues portes van ser instal·lades al maig del 2005 i inclouen els vuit relleus en bronze que l’escultor valencià Octavio Vicent (1913-1999) va donar a la Basílica un any abans de la seua defunció, col·locades en l’entrada de la Basílica recaient a la Catedral de València, en el Passatge Emilio María Aparicio.

Últimas noticias

Contenido relacionado