viernes, 19 abril 2024

El Villarreal CF va caure en un exigent partit davant el RCD Espanyol (3-1)

El Villarreal CF va caure a domicili davant el RCD Espanyol (3-1) en un competit i exigent xoc que va caure del costat blanc i blau.

El Villarreal CF va caure a domicili davant el RCD Espanyol (3-1) en un competit i exigent xoc que va caure del costat blanc i blau. Els grocs van contestar el gol inicial d’Hernán Pérez amb una diana de Toko Ekambi a la vora del descans. En el segon temps, l’Espanyol, per mediació de Darder i Piatti, va decantar el partit al seu favor.

El RCD Espanyol va signar un inici de partit fulgurant. Els blanc i blaus van imposar un alt nivell de ritme i intensitat en un encontre que van dominar durant la primera mitja hora, generant perill a través de vertiginoses accions al contraatac que va contenir com va poder el Submarí Groc.

Al minut 6, Hernán Pérez aprofitava un contraatac conduït per Borja Iglesias per, amb una subtil vaselina sobre Asenjo, posar per davant al conjunt perico. Durant els següents minuts, el Villarreal, sustentat per un espectacular Sergio Asenjo, va fer un exercici d’ofici i va saber patir quan més refermava el RCD Espanyol, que va trobar en Borja Iglesias un maldecap per als groguets.

A mesura que corria el cronòmetre, al Villarreal CF va ser rescabalant del domini local i va començar a entrar més en contacte amb la pilota. Fruit d’això, al minut 20, el Submarí va tenir la primera ocasió. Toko Ekambi va executar un potent xut creuat que va obligar a emprar-se a Diego López. Un quart d’hora després, Fornals va fregar l’empat amb un xut des de l’àrea xicoteta, que va treure baix la línia de gol una defensa espanyolista.

A la vora del descans, al Villarreal, que anava de menys a més, va aprofitar una acció a pilota aturada per signar les taules a l’electrònic. Un bon pilota penjada per Layún, i pentinada per un defensa local, li va caure a Toko Ekambi, que va batre per baix a Diego López. El xoc va marxar al descans, després d’una intensa i competida primera meitat.

Després de la represa, el Villarreal CF va fer un pas endavant, fent-se amb el domini del cuir i obligant al RCD Espanyol a fer-se enrere. El domini altern es va succeir durant els primers minuts de la segona meitat.

A deu minuts del final, Sergi Darder, des del cor de l’àrea, va anotar el segon gol local, després d’una assistència lateral de Melendo. El gol espanyolista va despertar la reacció del Villarreal, que va poder igualar la contesa, immediatament després, per mediació de Gerard Moreno, que va fallar un cara a cara davant Diego López.

Buscant l’empat, el Villarreal va introduir a Raba i a Alfons Pedraza i es va bolcar, sense premi, a l’atac. En el temps afegit, Piatti va anotar el tercer, aprofitant una passada filtrada a l’espai.

Fitxa tècnica:

RCD Espanyol: Diego López; Javi López, Mario Hermoso, Dídac Vilá; Marc Roca, Darder, Granero (Óscar Melendo, m. 65); Hernán Pérez (Piatti, m. 72), Sergio García i Borja Iglesias (Leo Baptistao, m. 77).

Villarreal CF: Asenjo; Miguelón (Raba, m. 80), Álvaro, Víctor Ruiz (Pedraza, m. 85), Jaume Costa; Layún, Trigueros, Funes Mori, Fornals; Toko Ekambi (Bacca, m. 66) i Gerard.

Gols: 1-0. Min. 6: Hernán Pérez. 1-1. Min. 45: Toko Ekambi. 2-1. Min. 78: Darder. 3-1. Min. 92: Piatti.

Àrbitre: Ricardo de Burgos Bengoetxea (comitè basc): Va amonestar als locals David López, Mario Hermoso i Darder; així com als visitants Miguelón i Funes Mori.

Incidències: Partit corresponent a la vuitena jornada de Laliga disputada al RCDE Stadium davant la presència de 20.032 espectadors.