El millor cava valencià en El Sabor de la Festa a El Corte Inglés

Vicente Morcillo, l'enòleg i periodista, va realitzar ahir en l'exposició El Sabor de la Festa en El Corte Inglés Colón, el tast de quatre grans caves de Requena.

Vicente Morcillo, l’enòleg i periodista, va realitzar ahir en l’exposició El Sabor de la Festa en El Corte Inglés Colón, el tast de quatre grans caves de Requena.

Requena s’ha posicionat entre les zones on s’elaboren els caves de major qualitat de tota Espanya. L’altitud sobre el nivell de la mar, el microclima específic, amb connotacions mediterrànies, i un alt contrast tèrmic entre el dia i la nit fan d’este municipi valencià un lloc perfecte per al cultiu de raïm destinat a l’elaboració de caves, destacant les blanques Macabeu i Chardonnay i les negres Garnacha i Pinot Noir.

Davant nombrós públic, Vicente Morcillo va descriure les característiques organolèptiques dels quatre caves (Cava Brut Nature Reserva del celler Barracas Carrascal, Cava Tamtum Ergo de Cellers Hispanosuizas, Cava Brut Reserva Especial de Domini de la Vega, i Cava Brut Nature Reserva de cellers Pagament de Tharsys) i va fer un repàs a la història del cava valencià, reconegut fa ja quasi tres dècades en una important sentència del Tribunal Suprem, que va integrar el terme municipal de Requena en la D.O. del cava.CatalanSpanish