miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La cavalcada de les Magues Republicanes va anar acompanyada de muixerangues i detractors

Era el 10 de gener de 1937 quan el Govern de la República, traslladat a València, organitzà una gran cavalcada per cloure més d’una setmana d’actes lúdics per als infants evacuats per la Guerra Civil. La Comunitat Valenciana va acollir més de 50.000 xiquets desplaçats pel conflicte bèl·lic. Des de la capital del Túria es va fer tota una campanya per a fer oblidar, durant uns dies, els horrors de la lluita fratricida.

Aquesta vegada el context era totalment diferent, i l’esdeveniment s’ha viscut de la mà de muixerangues, cabuts i confeti. Llibertat, Igualtat i Fraternitat-Solidaritat han arribat al Parterre en un carruatge tirat per un cavall blanc, al voltant de les 12 hores. Abans de començar el recorregut que els ha portat pel carrer de la Pau fins a la plaça de l’Ajuntament, s’han fet fotos amb els més xicotets i els han repartit retallables per tal que es facen les seues pròpies varetes màgiques.

La cavalcada s’ha trobat al seu pas amb uns manifestants amb banderes d’Espanya, que no han parat de fer sonar els seus xiulets per tal de boicotejar l’acte.

L’acte concloïa quan les Magues Republicanes han pujat a la balconada de l’Ajuntament on les esperava l’alcalde Joan Ribó i la militant comunista de 130 anys Alejandra Soler. Les dones s’han acomiadat amb la frase “Felicitat, pau i cultura!”

Últimas noticias

Contenido relacionado