18.2 C
Valencia

CCD i l’alcalde de Nules demanen al diputat de Medi Ambient que retire les seues paraules i demane perdó als municipis

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Fa uns dies el Diputat de Medi ambient en Diputació de Castelló, Mario García, criticava que els municipis de la província de Castelló no destinen els fons del pla 135 de Diputació per a la lluita antimosquits, deixant caure que per això no s’estan realitzant els tractaments adequats i sent esta la possible causa del problema amb els mosquits.

Davant “la gravetat de les paraules” i després del descontentament generalitzat dels Alcaldes i Ajuntaments de la Província, Coalició de Centre Democràtic (CCD) de la Província de Castelló demana al polèmic diputat que retire estes paraules, per “la falsedat de la informació i demane perdó als municipis i els seus Alcaldes que realment estan fent un gran esforç amb els seus propis mitjans i sense coordinació alguna de l’ens provincial per a acabar amb la plaga de mosquits més fort dels últims anys”.

CCD recorda al Diputat que “la majoria de municipis, entre ells Nules, estan invertint hui més diners a l’any en prevenció i tractaments de plagues (especialment de mosquits) que fa tres anys i que no s’incloga dins del PLA 135 és perquè s’assumeix directament el cost pels mateixos Ajuntaments com així reflecteixen els pressupostos municipals”. ”El senyor diputat provincial ha dit una veritat a mitges, la pitjor de les mentides, per a marejar novament als ciutadans i tirar les culpes sobre els ajuntaments que som els que estem suportant aquest problema i fent front al mateix amb els mitjans dels quals disposem” afirma David García, president de CCD i Alcalde de Nules.

CCD entén que “aquesta greu situació ha posat de manifest la incompetència de la Diputació de Castelló i del diputat en qüestió que no ha coordinat als municipis ni ha assumit cap responsabilitat, sent est un problema supramunicipal que no entén de fronteres i on la coordinació deu ser fonamental”.

- Publicitat -

David García ha afegit que ”Novament ens adonem de les inútils i innecessàries que són les Diputacions quan no són capaces de coordinar als municipis ni d’afrontar problemes supramunicipals. No pot ser que esta entitat només estiga per a repartir els fons de tots i que a més ho fan amb criteris subjectius ajudant pobles amiguets, discriminant a la resta, o per a col·locar i que cobren un sou públic a regidors que han perdut eleccions”.

Finalment CCD demana punt a la Diputació com a la Generalitat que treballen de forma conjunta per a coordinar este problema que ja és de salut pública i que afecta a tot el territori, especialment de costa, i que prenguen mesurades per a atallar-ho, proposant des de la nostra formació política la introducció en l’ecosistema d’animals que de forma natural combaten el mosquit (ratapinyades, sargantanes, ocells diveros, granotes…)”.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,296FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Moncofa regala notes de vida i solidaritat al concert benèfic contra el càncer

La cita és el diumenge 29 a les 13 del migdia a la plaça de la Constitució, amb totes les mesures de seguretat i amb aportació voluntària.

El nou carril bici urbà d’Almassora connectarà amb Borriana i Castelló

El consistori reserva 30.000 euros a la senyalització i abalisament de la via ciclista.

Culla estrena un mercat dominical de tòfona negra i productes locals

Naix amb l'objectiu de donar a conéixer el gran potencial culinari d'este fong i l'oferta turística del municipi entorn de la gastronomia.

Consens polític i globus violeta per a l’homenatge d’Onda a les víctimes de la violència de gènere en el 25N

Una part de la campanya d'enguany d'este municipi es centra en el fet que els joves prenguen consciència de les actituds d'assetjaments i desigualtat a què s'enfronten sense identificar-les.

La Real Senyera de 1928 de València serà restaurada integralment

L'alcalde, Joan Ribó, ha anunciat l'inici d'un estudi per a elaborar un nou facsímil de l'ensenya identitària del poble valencià.
- Advertisement -

: Valencià