CCOO entrega 800 signatures a Barceló per a donar veu al personal del CHPCS

El Govern valencià manté "la discriminació a estos treballadors/as, limitant qualsevol negociació col·lectiva".

La Secció Sindical de CCOO, juntament amb UGT i CSIF, hem fet lliurament a la Consellera Barceló, de més de 800 signatures recollides en la plataforma Change.org, “on li hem manifestat el nostre malestar, inquietud i inseguretat que estem patint els treballadors i usuaris de l’Hospital Provincial”.

En este lliurament “li hem expressat el malestar en el Consorci denunciat que la Generalitat
Valenciana manté oblidat al personal en el Projecte de Llei de Pressupostos per a l’exercici
2020”.

Per al sindicat, “torna a donar una altra volta de rosca a les malparades condicions laborals del personal de l’Hospital Provincial, en limitar no solament qualsevol negociació col·lectiva que puga produir-se, sinó qualsevol pacte, conveni o acord que hi haguera amb anterioritat”.

Els treballadors del Consorci, van patir una retallada retributiva i una congelació salarial en aplicar-los en 2017 l’homologació retributiva amb la Conselleria de Sanitat. La mateixa Llei 40/2015, que obligava a esta homologació, també obligava a la modificació del règim jurídic del personal i la seua integració en el règim estatutari, però la integració del personal dels consorcis hospitalaris ni tan sols apareix en el projecte de llei dels pressupostos.

Este projecte de pressupostos manté i accentua “la incoherència que suposa el fet que es necessite l’aprovació de la Direcció General de Pressupostos per a executar qüestions que venen donades per llei i són aplicable per a tots els emprats/des públics/ques”.

Este sindicat denuncia que “es demoren mesos i mesos en l’emissió dels informes que han d’emetre, arribant a paralitzar i bloquejar la normalitat assistencial, no cobrint baixes, vacants o altres situacions”.

“La plantilla està patint un gran minvament quant a la falta de professionals d’Infermeria,
Auxiliars d’Infermeria, Zeladors així com Facultatius”.

Des de CCOO “instem a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i a la Diputació Provincial a la convocatòria urgent del Consell de Govern, perquè s’adopten les mesures necessàries per a atallar la que considerem la pitjor etapa per als treballadors/es d’este centre”. Així, “demandem que si l’actual Direcció, no és capaç de realitzar una gestió adequada, la Sra. Barceló exercisca de Presidenta del Consell de Govern, i prenga mesures perquè cesse el malestar de treballadors i usuaris”.

ValenciàEspañol