10.2 C
Valencia

La CE no suspén la recuperació d’ajudes al Valencia i l’IVF reprén el procés

L'IVF es veu obligat a reprendre el procés a instàncies dels dirigents comunitaris i comunica el nou termini màxim per reintegrar les ajudes, el pròxim 5 de juliol

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Comissió Europea ha traslladat a l’Institut Valencià de Finances (IVF) que no cap la suspensió del procediment de recuperació de les ajudes concedides en 2009 al Valencia Club de Futbol SAD, amb el que l’IVF s’ha vist obligat a dictar una resolució que suposa la represa de l’esmentat procediment. En el marc del procés d’execució de la decisió de la Comissió Europea per a la recuperació de les ajudes d’Estat al Valencia Club de Futbol SAD i a l’Hèrcules Club de Futbol, l’IVF es va veure forçat a mitjan abril a reiniciar el procés, si bé, en llaures a garantir la seguretat jurídica i el dret a la defensa de les entitats valencianes, va concedir un termini d’al·legacions de deu dies a tots dos clubs.

En els seus escrits, les entitats reclamaven la suspensió del procés de recuperació de les ajudes. Des de llavors, l’institut ha traslladat als responsables de la CE les demandes dels clubs valencians i ha mantingut diversos contactes en este sentit. No obstant això, des de la CE s’ha determinat que l’IVF no és competent per suspendre el procés de recuperació, decisió que només pot adoptar el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

En el cas del Valencia CF, la resolució, a instàncies de la CE, s’ha dictat ja per part de l’IVF. Quant a l’Hèrcules, la resolució de l’institut es farà pública en els pròxims dies. En la resolució referida al Valencia CF, es fixen, com és preceptiu, els imports a satisfer pel club, una vegada calculats els interessos generats fins a esta data. En concret, la quantitat a reintegrar ascendeix a 23.634.809,17 euros.

Amb esta resolució, s’activen els terminis per a la recuperació d’estes ajudes, que s’estenen fins al pròxim 5 de juliol.

- Publicitat -

Estes resolucions no afecten l’Elx CF, que este dimarts mateix ha rebut l’acte del president del Tribunal General de la Unió Europea pel qual se suspén l’execució de la decisió de la Comissió Europea, de 4 de juliol de 2016.

Cal recordar que, inicialment, el termini màxim de pagament pel Valencia Club de Futbol SAD i l’Hèrcules Club de Futbol finalitzava el 20 de maig, però, com a conseqüència de les diferents resolucions adoptades pe l’IVF, el marge s’ha estés fins al pròxim 5 de juliol.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,332FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià