La Santa Cecilia de Cullera guanya la Secció d’Honor del Certamen de Bandes

cullera

La Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera ha guanyat la Secció d’Honor del Certamen Internacional de Bandes de Música “Ciutat de València” 2018, sota la direcció de Carlos Garcés i amb un total de 374,5 punts.

La dotació del premi de la banda guanyadora és de 9.000 euros, i la que ha quedat en segon lloc, La Va unir Musical de Torrent, amb 363 punts, rep 6.000 euros, segons un comunicat del Palau de la Música de València.

Les bandes guanyadores de les diferents seccions del Certamen han sigut A Lira de Ribadavia d’Orense en la Secció Tercera, la Symphonisches Blasorchester Kreuzlingen de Suïssa en la Secció Segona, i la Associaçao Recreativa i Musical Amics dóna Branca de Portugal en la Secció Primera.

L’obra obligada de la Secció d’Honor va ser una estrena absoluta, Sinfonietta #1, de Bart Picqueur, que constitueix la primera simfonia d’aquest compositor, encarregada per la banda KRKA d’Eslovènia.

La Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera va interpretar a més, el pasdoble Les Arenes de Manuel Morales i Nemesis de José Suñer, com a obra lliure.

A més, van actuar dues bandes convidades, la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, dirigida per Säul Gómez, que va obrir la secció amb obres de Manuel Morales i José Suñer.

Per a concloure el Certamen, mentre deliberava el jurat, va actuar la Banda Municipal de València, dirigida pel seu pròxim titular, Rafael Sanz-Espert, que va interpretar la Marxa del Rei Barbut de Matilde Salvador, en commemoració del centenari del naixement de la compositora.

També va interpretar With Heart and Voice, de David Gillingham, Malaguenya de Barxeta, d’Obrint Pas, i Rhapsody for Talents, de Giancarlo Castro d’Addona. En el bis de la Banda Municipal va participar la cantant Sole Giménez.

El jurat ha estat format per la compositora Mercedes Zavala, la compositora i directora Eva Lopszyc (Argentina), el director Françoise Boulanger (França) i els compositors Carlos Pellicer Andrés i Thomas Doss (Àustria).

La regidora de Cultura i presidenta del Comité Organitzador del Certamen, Glòria Tello, va lliurar el premi a la societat musical guanyadora, en un acte al qual també van assistir el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, la regidora d’Igualtat i polítiques inclusives, Isabel Lozano, i el director del Palau, Vicent Ros.

Publicitat