15.3 C
Valencia

El Consell d’Infermeria demana exàmens on line per a evitar contagis

Asseguren que les aglomeracions que es produeixen en universitats i en l'ús transporte públic per a arribar als exàmens, són un clar risc de contagi.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

CECOVA, Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana, demana que les alumnes i alumnes de les carreres sanitàries puguen realitzar els exàmens de gener en línia. Esta proposta se suma a la que ja estan sol·licitant consells d’estudiants de diverses Universitats de la Comunitat, ja que consideren que “l’afluència massiva de gent és un risc total de contagi”.

“Ha de prevaldre la sensatesa i cal tindre en compte que, durant la vespra de Reis, la Comunitat Valenciana va batre el seu macabre rècord de contagis i morts per la Covid-19 en un sol dia: amb 3.930 positius i 85 morts”, indica el president del Consell d’Infermeria, Juan José Tirado.


“S’ha d’evitar tot risc innecessari perquè no es generen més contagis”

Juan José Tirado, president CECOVA

Des de CECOVA asseguren que “els hospitals, centres de salut i geriàtrics estan ja saturats per l’augment de casos Covid-19 i insta als gestors públics i als responsables de la comunitat educativa perquè “impedisquen, en la mesura que siga possible, que els pròxims exàmens en les universitats i facultats siguen presencials i es facen a través de sistemes telemàtics”.


Ja han començat els exàmens presencials


La majoria de les universitats, públiques i privades, de la Comunitat Valenciana han programat per a les pròximes tres setmanes les seues proves en les quals milers d’alumnes estan convocats per a avaluar-se del primer quadrimestre. Es tracta d’exàmens que seran efectuats en aularis i sales en les quals, malgrat aplicar les mesures de distància de seguretat, desinfecció i ventilació, reuniran grups nombrosos d’estudiants i professors.

- Publicitat -

De fet, tal com explica Vicente Useros, responsable de comunicació de CEVOCA, “hui ja han hagut de fer exàmens en diverses universitats de la Comunitat i encara que es mantenen les mesures preventives, que es puguen ajuntar 50-60 alumnes en una aula és un risc clar de contagi, en la situació crítica que estem vivint ara mateix”.A part, consideren la seua proposta és la més assenyada, després de les noves mesures urgents anunciades per Ximo Puig, en pujar exponencialment la corba de contagis. “El raonable en estos moments és que els exàmens siguen en línia, excepte en els quals hi haja pràctiques obligatòries, a fi de garantir la salut d’estudiants i professors. És una qüestió de Salut Pública”, assenyala Useros.


Aglomeracions en transports públics per a arribar als exàmens

- Publicitat -


A més, un altre risc afegit és que la majoria d’alumnes han d’utilitzar el transport públic en hores puntes parell acudir als exàmens, la qual cosa provoca també aglomeracions i “un risc de contagi innecessari que pot desbordar encara més la situació de saturació actual que viuen els hospitals i els seus professionals”, alerten des de CECOVA.


“Per a acudir a les proves molts alumnes han d’utilitzar els transports públics (com el metre o l’autobús) en els períodes de més afluència amb les consegüents aglomeracions”


Des del Consell d’Infermeria estan esperant la resolució de les Conselleries d’Educació i Salut Pública, després de les respectives reunions amb rectors d’Universitats. Consideren que és la millor opció en estos moments de pandèmia i que no és una cosa desficaciada, ja que, des que es decretara l’Estat d’Alarma, “les universitats han alternat la docència presidencial i l’online en funció de l’ascens de la corba de transmissió del coronavirus”.


“Resulta paradoxal que ara, “quan estem immersos en una altra preocupant ona contagis de la Covid-19 i amb les infermeres, metges i resta de professionals de la salut exhaustos es convoquen concentracions d’alumnes, quan es pot utilitzar l’alternativa dels sistemes informàtics”, lamenta el president de CECOVA. A més, asseguren que de mantenir’s este punt àlgid de la pandèmia, sol·licitaran que, després dels exàmens, les classes siguen exclusivament en línia.

: Valencià Spanish

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,662FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià Spanish